ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 7 χαμένα χρόνια για τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: 7 χαμένα χρόνια για τους πολίτες  της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πια μονόδρομο

Συμπληρώθηκαν 7 χαμένα χρόνια για τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μετά την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Καμμένου – Τσίπρα βιώνουμε πλέον τα αποτελέσματα του επιτελικού παρακράτους των αρεστών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίοι περιοδεύοντες, ως σύγχρονοι Μαυρογυαλούροι, στα αποκαΐδια των επιτευγμάτων τους συνειδητοποιούν ότι έχουν οδηγήσει τη χώρα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε πλήρη απαξίωση και καθίζηση.

Τα οριζόντια ζητήματα που αφορούν στη χώρα γιγαντώνονται διαλύοντας κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, δημιουργώντας σοβαρό ζήτημα επιβίωσης και εσχάτως (στα χνάρια και της προηγούμενης κυβέρνησης) και ζήτημα Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα θέματα: Του Δημογραφικού που είναι βόμβα στα θεμέλια της χώρας. Των υποκλοπών, με προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού. Των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό στον τομέα της Υγείας, που, όπως αποδείχθηκε, σκοπό έχουν την πλήρη ιδιωτικοποίησή της. Τις ελλείψεις στο χώρο της παιδείας σε καθηγητές και υποδομές, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές. Της ακρίβειας στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στην ενέργεια, με αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν οι φίλοι της Μητσοτάκης Α.Ε. Της έλλειψης στέγης και των εξοντωτικών ενοικίων οδηγώντας σε απόγνωση νέα ζευγάρια και φοιτητές. Της υποχρηματοδότησης και απαξίωσης των ΟΤΑ με τη θεσμική εκτροπή του ν. Θεοδωρικάκου. Των τεράστιων κενών στην Αστυνομία εντείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας, ειδικότερα στα περιφερειακά τμήματα, όπου κλείνει το ένα μετά το άλλο. Της ανυπαρξίας σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα με αποτέλεσμα την αδυναμία αντιμετώπισης της έλλειψης εργατικών χεριών, του εξοντωτικού κόστους παραγωγής και της συγκράτησης πληθυσμών στην ύπαιθρο. Την αδιαφορία για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της χώρας, μιας και δεν υφίσταται τραπεζικό σύστημα, δε χορηγούνται ρυθμίσεις ευνοϊκές σε ΔΟΥ – ΕΦΚΑ, αποτελεί σκάνδαλο δε η διαχείριση των κόκκινων δανείων από τα fund. Και ο κατάλογος μεγαλώνει καθημερινά.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται ύστερα και από αυτή την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη παραμένουν, όχι μόνο πολλά, αλλά θα αποδειχτεί για ακόμα μια φορά ότι είναι αναπάντητα, μιας και κάθε απάντηση δυστυχώς περιλαμβάνει ΘΑ.

Ερωτούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη για την Π.Ε Μεσσηνίας τι έπραξε σχετικά με:

-Τον οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό

-Τον οδικό Άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

-Τον οδικό άξονα Ριζόμυλος – Κορώνη

-Την οδική σύνδεση της Αρχαίας Μεσσήνης και την κατασκευή του Μουσείου της.

-Την αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

-Τους λιμένες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

-Το παροπλισμένο Σιδηροδρομικό δίκτυο

-Την σύνδεση των δικτύων του Φιλιατρινού Φράγματος

-Το απαρχαιωμένο και επικίνδυνο ενδομεσσηνιακό οδικό δίκτυο

-Τη Μαύρη Σταφίδα και την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ

-Τη στελέχωση όλων των Κέντρων Υγείας που υπολειτουργούν, την κτηριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και τη στελέχωση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Και αν συνεχίσουμε θα έρθουμε αντιμέτωποι με σωρεία επιπλέον προβλημάτων. Όμως, τώρα ήρθε η ώρα να ερωτηθούν όλοι εκείνοι οι πολίτες που εξαπατήσατε, κε Μητσοτάκη, που δυστυχώς σας εμπιστεύτηκαν και τους περιπαίξατε. Άραγε, πόσο άλλαξε η ζωή τους από τις πολιτικές της διακυβέρνησής σας και τις επιλογές των εκλεκτών σας στην Αυτοδιοίκηση (Περιφερειακή και Τοπική);

Η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποτελεί πια μονόδρομο, η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή. Με επίκεντρο την κοινωνία των πολλαπλών και ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων, τη θωράκισή της, τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους δικαίου, με μια διαφορετική δυναμική στις σχέσεις πολίτη – πολιτικού, και πολίτη – κράτους. Έναν δρόμο που μόνο το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής μπορεί να διασφαλίσει με την κοινωνία στο προσκήνιο. Ήρθε η ώρα της Αναγέννησης της χώρας.

Οι Γραμματείς Ν.Ε. Πελοποννήσου

Κοντοθανάση Αγγελική (Π.Ε. Αργολίδας)

Χριστάκης Γεώργιος (Π.Ε. Λακωνίας)

Νικολακόπουλος Ιωάννης (Π.Ε. Μεσσηνίας )

Αποστολόπουλος Παναγιώτης (Π.Ε. Αρκαδίας)

Θεοχάρης Θάνος (Π.Ε. Κορινθίας)

-Να σημειωθεί πως στο κείμενο καταγράφονται ερωτήματα και για τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που όμως λόγω χώρου δεν ήταν δυνατόν να περιληφθούν.