«Πολιτικό άγος» οι υποκλοπές για τον Προκόπη Παυλόπουλο

«Πολιτικό άγος» οι υποκλοπές για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Στην υπόθεση των υποκλοπών αναφέρεται με άρθρο του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο άρθρο του, το οποίο τιτλοφορείται «Η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία στον “Κύκλο με την Κιμωλία”. Με αφορμή και το πολιτικό “άγος” των τηλεφωνικών υποκλοπών» και το οποίο δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο constitutionalism.gr, κάνει λόγο για τα άκρως προβληματικά, ως “διαβρωτικά”, για τη Δημοκρατία φαινόμενα των τηλεφωνικών υποκλοπών στο πεδίο της κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος ακώλυτης άσκησης του δικαιώματος που διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών.

Συνεχίζει μάλιστα τονίζοντας πως “οι προσφάτως ψηφισθείσες νομοθετικές ρυθμίσεις όχι μόνο δεν επιφέρουν κάποιες ουσιαστικές βελτιώσεις στις ισχύουσες ατελέστατες διατάξεις, αλλ’ αφήνουν στο περιθώριο -ή και στο “σκοτάδι”– την κατά τις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 του Συντάγματος αρμόδια για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών ανεξάρτητη αρχή, ήτοι την ΑΔΑΕ, καθιστώντας έτσι δυσχερή ή και αδύνατη την άσκηση κρίσιμων, εν προκειμένω, αρμοδιοτήτων της”.

Σχετικά με την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου και την κριτική στο νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει διαφορετική εκτίμηση από αυτά που λέει ο κ. Παυλόπουλος».