Συγκλονίζει τη Μεσσηνία η αυτοχειρία ζευγαριού

Συγκλονίζει τη Μεσσηνία η αυτοχειρία ζευγαριού

Εργολάβος και εκπαιδευτικός, βρέθηκαν νεκροί στο νταμάρι των Λεϊκων


Ένα ισχυρό σοκ ήταν για την κοινωνία της Μεσσηνίας χθες το μεσημέρι, η είδηση ότι στο νταμάρι των Λεϊκων, εντοπίσθηκε νεκρό ζευγάρι γνωστών καλαματιανών.

Από τις αστυνομικές αρχές αποκλείσθηκε γρήγορα το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας κι όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι το ζευγάρι αποφάσισε μαζί να κάνει το απονενοημένο βήμα, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο.

Η απόλυτη επιβεβαίωση ήρθε, όταν οι αστυνομικοί στο σπίτι τους εντόπισαν δύο δικά τους σημειώματα που εξηγούσαν τους λόγους που τους οδήγησαν σ’ αυτή την πράξη.

Στο νταμάρι των Λεϊκων
Ήταν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, χθες, όταν γυναίκα που μένει στο ίδιο κτήριο τους αναζήτησε και στο σπίτι τους εντόπισε τα σημειώματα που είχαν αφήσει. Αμέσως κατευθύνθηκε προς το νταμάρι των Λεϊκων, όπου σε σημείο στο επάνω μέρος, βρήκε το αυτοκίνητο του 70χρονου εργολάβου και της 68χρονης εκπαιδευτικού.

Ήξερε ότι πήγαιναν συχνά στο συγκεκριμένο μέρος και περπατώντας λίγο πιο μακριά από το αυτοκίνητο, βρήκε πεσμένη στο έδαφος την γυναίκα.

Ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο άμεσα έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Καλαμάτας με το διοικητή τους και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, ασθενοφόρα και πυροσβεστική.

Δύο σημειώματα
Η γυναίκα ήταν πεσμένη λίγα μέτρα πιο μακριά από το αυτοκίνητο και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι έδωσε τέλος στην ζωή της καταναλώνοντας πιθανότατα φαρμακευτικές ουσίες. Ο 70χρονος άντρας έδωσε τέλος στην ζωή του, πηδώντας στο κενό και καταλήγοντας στο έδαφος από πολύ μεγάλο ύψος.

Χρειάσθηκε, μάλιστα, η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανασυρθεί η σωρός του από απόκρημνο σημείο.

Σε έρευνα που ακολούθησε από την αστυνομία, στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο σημειώματα, ένα από τον καθένα, που μεταξύ άλλων εξηγούσαν ότι οι λόγοι που τους οδήγησαν στην ενέργεια αυτή ήταν οικονομικοί, αλλά και λόγοι υγείας.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, ενώ έχει διαταχτεί νεκροψία – νεκροτομή.

Της Βίκυς Βετουλάκη