Συνάντηση Π. Μαντά με τον Κ. Μητσοτάκη: Σε τροχιά υλοποίησης τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Μεσσηνίας

Συνάντηση Π. Μαντά με τον Κ. Μητσοτάκη: Σε τροχιά υλοποίησης τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Μεσσηνίας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της προγραμματισμένης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τρίπολη την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα τρέχοντα αναπτυξιακά ζητήματα της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής, με έμφαση στις υποδομές και τον πρωτογενή τομέα.

Ειδικότερα, ο κ. Μαντάς συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί στο νομό, εστιάζοντας στα οδικά έργα και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον οδικό άξονα “Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη”. Ειδική αναφορά έγινε και στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την οδική παράκαμψη της Γιάλοβας, όπως και τις προοπτικές που διαμορφώνονται για τον οδικό άξονα “Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα”.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα μεγάλα έργα υποδομής της Μεσσηνίας, συζητήθηκαν επίσης η επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για το διαγωνισμό παραχώρησης του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, καθώς και τα τελευταία δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σχετικά με την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων της Καλαμάτας.

Όσον αφορά στα έργα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, συζητήθηκαν εκτενώς οι ενέργειες για τη δημοπράτηση του Μιναγιώτικου Φράγματος, καθώς και των δικτύων του Φιλιατρινού, έργα τα οποία αναμένεται να διευκολύνουν την άρδευση αθροιστικά περίπου 75.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης και να ωφελήσουν περίπου 7.000 αγρότες της περιοχής της Τριφυλίας και της Πυλίας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για όλα τα παραπάνω ζητήματα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μεγάλες και σημαντικές δράσεις που πρόκειται να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την αναπτυξιακή πορεία ολόκληρου του νομού. Αναλυτική ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Τρίπολη, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί σχετικά με το συνολικό κυβερνητικό σχεδιασμό για την περιοχή, με τη Μεσσηνία να έχει πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις.