Σύσκεψη για το έργο ανακαίνισης και αναβάθμισης του Διοικητηρίου

Σύσκεψη για το έργο ανακαίνισης  και αναβάθμισης του Διοικητηρίου

Η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην οδό Ψαρών, έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 10.472.000 ευρώ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τον ανάδοχο του έργου.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, ο περιφερειάρχης επιθεώρησε τους χώρους του Διοικητηρίου μαζί με τους εκπροσώπους του αναδόχου.

«Διαπιστώθηκε ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς διαφόρων στοιχείων από το κτήριο» δήλωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος στη συνέχεια συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία της Π.Ε., επί της οδού Κρήτης, με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω, καθώς και των προϊσταμένων από τις Διευθύνσεις της Περιφερειακής Ενότητας των οποίων μέρος των κινητών πραγμάτων και αρχείων απομένει να μετακινηθεί από το κτήριο της οδού Ψαρών.

Στη σύσκεψη δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τη μεταφορά των χρήσιμων στοιχείων, όπως και για τη διαδικασία ενοικίασης αποθηκευτικού χώρου για τα εναπομένοντα αρχεία. Ακόμα, συζητήθηκε η μεταφορά των ανακυκλώσιμων ειδών, αλλά και η δυνατότητα διάθεσης σε άλλες περιφερειακές ενότητες, όπου ενδεχομένως υπάρχουν σχετικές ανάγκες, γραφείων και άλλων σχετικών ειδών.

Τέλος, εξετάστηκε η μετακίνηση των αγαλμάτων και των λοιπών εικαστικών έργων από το χώρο ανατολικά του Διοικητηρίου.