Το τρένο θα σφυρίξει ξανά και στην Καλαμάτα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Το τρένο θα σφυρίξει ξανά και στην Καλαμάτα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

«Δεν αποτελεί προεκλογική εξαγγελία» όπως επισήμανε

Συμβάσεις για έργα που αφορούν στη Μεσσηνία υπέγραψε χθες το βράδυ από τις Σχολές Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Με αυτή την αφορμή αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει ανοίξει ξανά το τελευταίο διάστημα, την επαναλειτουργία, δηλαδή, του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο.

Όπως επανέλαβε, η επαναλειτουργία των αξόνων σε Κάτω Αχαΐα – Καλαμάτα – Τρίπολη – Ναύπλιο – Κόρινθος θα έχει εμπορικό και οικονομικό σκοπό, αφού θα βοηθήσει τουριστικά ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ταυτόχρονα, όπως πρόσθεσε, η Πελοπόννησος οφείλει να έχει ενεργή συμμετοχή στην υπάρχουσα κεντρική χρηματοδότηση των 50 εκ. ευρώ που διατίθενται σε συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την υποστήριξη των άγονων γραμμών, ενώ σημείωσε ότι διάθεση της Περιφέρειας είναι να συμμετάσχει οικονομικά στα λειτουργικά έξοδα επανεκκίνησης του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο.

Κλείνοντας, ανέφερε πως παρότι υπάρχουν καλές προοπτικές για το παραπάνω, αυτό δεν αποτελεί προεκλογική εξαγγελία, αφού ήδη έχουν δεσμευτεί 55 εκ. ευρώ που θα δοθούν για ολόκληρη τη γραμμή από την Κάτω Αχαΐα έως την Κόρινθο.

Επιστρέφοντας στην προεκλογική του αναφορά, ο κ. Νίκας σημείωσε εμφατικά ότι οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι θέμα προσώπου, όμως γνωστοποίησε ότι «πρέπει να ξέρετε ότι δίπλα σε μένα βρίσκονται περί τους 100 συναδέλφους που δραστηριοποιούνται».

«Έχω ευθεία ιδεολογική αναφορά και συγκεκριμένη στήριξη από το παρελθόν, αλλά έχω πει και πάλι ότι αυτές οι θέσεις είναι για όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται να μπω εμπόδιο στη συγκεκριμένη διαδικασία», σημείωσε κλείνοντας.

Χρ.Μ.

-Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους».