Μπαίνει εταιρία φύλαξης σε Πάρκο ΟΣΕ και Πολυκλαδικό

Μπαίνει εταιρία φύλαξης σε Πάρκο ΟΣΕ και Πολυκλαδικό

Ιδιωτική φύλαξη σε Πάρκο ΟΣΕ και συγκρότημα «Πολυκλαδικού»

Η ανάθεση υπηρεσιών φύλαξης του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας και του Σχολικού Συγκροτήματος του πρ. Πολυκλαδικού Καλαμάτας υπεγράφη σήμερα από το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η σύμβαση έχει διάρκεια έξι μηνών, αρχής γενομένης από χθες, 23 Δεκεμβρίου 2022.

Νυχτερινές ώρες
Πρόκειται για υπηρεσίες φύλαξης του χώρου του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας με φυσική παρουσία ατόμου και χρήση ηλεκτροκίνητου οχήματος ως πρόσθετου εξοπλισμού, για το χρονικό διάστημα από 22.00 έως 6.00 τις επομένης ημέρας, δηλαδή για διάστημα 8 ωρών, για όλες τις ημέρες της εβδομάδος συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.

Επίσης, η με φυσική παρουσία ατόμου φύλαξη του χώρου του Σχολικού Συγκροτήματος Πολυκλαδικού Καλαμάτας, για το χρονικό διάστημα από 22.00 έως 6.00 τις επομένης ημέρας, δηλαδή για διάστημα 8 ωρών, για όλες τις ημέρες της εβδομάδος, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών. Η φύλαξη θα πραγματοποιείται από προσωπικό ασφαλείας με την ανάλογη άδεια, πλήρως και κατάλληλα εξοπλισμένο και καταρτισμένο για νυχτερινή υπηρεσία, με δυνατότητα άμεσης επέμβασης και εποπτείας στο χώρο από τον ανάδοχο.

Η δαπάνη των 35.340 ευρώ για τη σχετική υπηρεσία θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Καλαμάτας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, προσανατολίζεται εντός του 2023 σε ένα μεγάλο διαγωνισμό προκειμένου να υπάρξει συνολική φύλαξη εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περιπολίες με οχήματα ιδιωτικής εταιρείας, drone κ.ά., συνδυαστικά με το εν λειτουργία Συντονιστικό Κέντρο Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας στο ιστορικό Δημαρχείο.