Υπογράφηκε η σύμβαση για τα αντλιοστάσια της Γιάλοβας

Υπογράφηκε η σύμβαση για  τα αντλιοστάσια της Γιάλοβας

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου των αντλιοστασίων αποχέτευσης λυμάτων της Γιάλοβας. Με τη σύμβαση αυτή, ύψους 250.000 ευρώ, ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία το έργο της αποχέτευσης της τουριστικής περιοχής της Γιάλοβας.

Παράλληλα, βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών την Τρίτη 10/01/2022, το έργο αποκατάστασης της 2ης γραμμής της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Πύλου. Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει για το έργο αυτό χρηματοδότηση 2.300.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών, έπειτα από μελέτη της Τεχνικής του Υπηρεσίας για τη λειτουργία και της δεύτερης γραμμής, κάτι το οποίο θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επεξεργασίας των λυμάτων όλης της περιοχής Πύλου και Γιάλοβας.

Επίσης, ολοκληρώνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου – Νέστορος μελέτη για τη βελτίωση του δικτύου αποχέτευσης με την κατασκευή εξωτερικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων της Γιάλοβας από την είσοδο της Πύλου απευθείας στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων.

Στο άμεσο μέλλον τα λύματα της Γιάλοβας δε θα “περνούν” μέσα από τον οικισμό της Πύλου, γεγονός που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των δημοτών και τη δημόσια υγεία σε αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή. Επίσης, θα εξοικονομείται ενέργεια και θα θωρακίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό το περιβάλλον.