Αιχμές Προκόπη Παυλόπουλου κατά Ντογιάκου για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ

Αιχμές Προκόπη Παυλόπουλου κατά Ντογιάκου για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ

Σε βαρυσήμαντη παρέμβαση υπέρ της ανεξαρτησίας της ΑΔΑΕ προχώρησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνταγματολόγος Προκόπης Παυλόπουλος, εκθέτοντας παράλληλα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για τις ενέργειές του που περιλαμβάνονται στην προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Το άρθρο του «Παρατηρήσεις ως προς τη συνταγματική κατοχύρωση των αρμοδιοτήτων της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών» δημοσιεύτηκε στο Constitutionalism.gr.

Σε αυτό ο Προκόπης Παυλόπουλος περιγράφει αναλυτικά το πώς το Σύνταγμα και το θεσμικό πλαίσιο υπό το οποίο συγκροτήθηκε και λειτουργεί η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών κάνουν σαφές ότι «δικαστικός έλεγχος δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε οιασδήποτε μορφής άμεση ή έμμεση παρεμπόδιση της ΑΔΑΕ κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της και, ακόμη περισσότερο, στην άμεση ή έμμεση υποκατάστασή της, εν προκειμένω από τα ελέγχοντα δικαιοδοτικώς τη δράση της όργανα της Δικαστικής Εξουσίας».

Ο κ. Παυλόπουλος τοποθετείται αναλυτικά την ώρα που το αντισυνταγματικό «μπλόκο» Ντογιάκου επιχειρεί να εμποδίσει την προσπάθεια πολιτών μέσω της ΑΔΑΕ να ενημερωθούν για το αν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Η κίνηση αυτή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις ακόμη και εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας.