Αλ. Χαρίτσης: «Να αποζημιωθούν άμεσα οι πυρόπληκτοι αγρότες του Βασιλιτσίου»

Αλ. Χαρίτσης: «Να αποζημιωθούν άμεσα  οι πυρόπληκτοι αγρότες του Βασιλιτσίου»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή τις πολύχρονες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες-καλλιεργητές της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλιτσίου που επλήγησαν από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές του 2021.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Χαρίτσης, «…παρότι η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίστηκε ως πυρόπληκτη, η αυτοψία από τους εμπειρογνώμονες του ΕΛΓΑ για να πιστοποιηθούν οι ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση τον Αύγουστο του 2022, ενώ έκτοτε και μέχρι σήμερα η περιοχή δεν έχει λάβει καμία ενίσχυση».

Συνέπεια αυτού, επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «…οι αγρότες – καλλιεργητές, με μειωμένη ή εντελώς κατεστραμμένη παραγωγή και χωρίς καμία κρατική αρωγή, καλούνται να βιοποριστούν και να φροντίσουν τις κατεστραμμένες καλλιέργειές τους, αλλά και τα καμένα ελαιόδεντρα, προκειμένου να περισώσουν όσα από αυτά δεν έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά».

Τούτων δοθέντων, ο κ. Χαρίτσης θέτει τα εξής ερωτήματα προς τον αρμόδιο υπουργό:

-Πού οφείλεται η πολύχρονη καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους καλλιεργητές και ελαιοπαραγωγούς της Δ.Κ. Βασιλιτσίου του Δήμου Πύλου – Νέστορος

-Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα της καταβολής των αποζημιώσεων και ενισχύσεων στους πληγέντες αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής.