ΕΛΓΑ: 38,5 εκ. ευρώ αποζημιώσεις χθες στην Πελοπόννησο για ζημιές από «Daniel»

ΕΛΓΑ: 38,5 εκ. ευρώ αποζημιώσεις χθες στην  Πελοπόννησο για ζημιές από «Daniel»

Την εξόφληση των πορισμάτων για τις ζημίες τις οποίες προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο ‘’Daniel’’ στην Πελοπόννησο, αποφάσισε έπειτα από συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι αποζημιώσεις, ύψους 38,5 εκ. ευρώ, καταβλήθηκαν χθες και αφορούν 6.412 δικαιούχους στις Π.Ε. Πελοποννήσου και ορισμένων άλλων περιοχών της χώρας.

Μάλιστα, το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων καταβλήθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας, ύψους 33,7 εκ. ευρώ, λόγω του βαρύτατου πλήγματος το οποίο υπέστησαν οι αμπελοκαλλιέργειες από το ακραίο καιρικό φαινόμενο «Daniel» τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως δήλωσε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης,  «η κυβέρνηση με απόλυτη συνέπεια υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τους πληγέντες. Η εξόφληση των πορισμάτων, χάρις στις εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ, πραγματοποιείται εγκαίρως και πάντως νωρίτερα από τη δέσμευση της κυβέρνησης να έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις στο σύνολό τους, για κάθε πληγείσα περιοχή, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2024.

Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας και εντατικοποιούμε την προσπάθεια για ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν από θεομηνίες».