Απάντηση από Βασίλη Κοσμόπουλο σε Ανδρέα Καραγιάννη

Απάντηση από Βασίλη Κοσμόπουλο σε Ανδρέα Καραγιάννη

Η αντιπολίτευση οφείλει να ασκεί κριτική και όχι δημόσιες σχέσεις

Μετά την ανακοίνωση της μη καθόδου του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Καλαμάτας και κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων ελέγχου του έργου της Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, προχώρησε σε μια δημόσια τοποθέτηση. Αφορούσε σχολιασμό επί των δηλώσεων του αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα ανέφερε: “Είναι καθήκον και υποχρέωση των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου να ασκούν έλεγχο και κριτική στο έργο της Δημοτικής Αρχής, να παρακολουθούν την πορεία των εν εξελίξει έργων στο Δήμο, την απορροφητικότητα, με βάση τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία, των διατιθέμενων πόρων και να ενημερώνουν για όλα αυτά τους δημότες. Αυτό είναι το έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

Είναι, επομένως, τουλάχιστον αήθης και απαράδεκτη η στάση αντιδημάρχου, ο οποίος σε δηλώσεις του, χωρίς να αμφισβητεί τα παρουσιασθέντα από εμένα οικονομικά στοιχεία, μου καταλογίζει αντιπολιτευτική σκοπιμότητα, αναφέροντας μάλιστα ότι «την αναγκαιότητα του να βρίσκεται η αντιπολίτευση στις εφημερίδες και γενικότερα στα social την καταλαβαίνουμε, διότι δεν έχει κάποιο αντικείμενο να παρουσιάσει, ενώ η Δημοτική Αρχή έχει τα έργα της».

Οι δηλώσεις, μάλιστα, αυτές έγιναν από αντιδήμαρχο ο οποίος επιεικώς ελέγχεται για την αξιοπιστία του, διότι ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη με την οποία εξελέγη για να καταλάβει, ξεχνώντας αυτά τα οποία έλεγε εις βάρος της Δημοτικής Αρχής, έμμισθη θέση στη διοίκηση του Δήμου.

Δε δύναμαι πραγματικά να κατανοήσω από πού εκπορεύονται τόσος αυτοθαυμασμός, τόση αυτοπροβολή και τόση αλαζονεία από κάποια μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Με στενοχωρεί ιδιαίτερα αυτή μου η τοποθέτηση, που αναγκάστηκα να κάνω και οι χρησιμοποιηθέντες σε αυτή χαρακτηρισμοί, αλλά προκλήθηκα με τρόπο ανοίκειο, με τρόπο ο οποίος ξεπερνά τα όρια της πολιτικής κριτικής και όφειλα να απαντήσω”.
Α.Π.