Αρνείται ο 22χρονος ότι γνώριζε τις δολοφονικές προθέσεις του 38χρονου

Αρνείται ο 22χρονος ότι γνώριζε  τις δολοφονικές προθέσεις του 38χρονου

Στο αυτόφωρο οι δύο Έλληνες για υπόθαλψη των δραστών

Εντατικά συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 38χρονου Αλβανού που κατηγορείται πως είναι αυτός που πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 47χρονος Ελληνοαμερικάνος το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της Καλαμάτας.

Την Κυριακή εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του, ενώ παραμένει άγνωστο αν κρύβεται κάπου στην περιοχή, όπου τελευταία φορά εθεάθη λίγες ώρες μετά τη δολοφονία, ή έχει καταφέρει να διαφύγει εκτός νομού.

Στο μεταξύ, αύριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απολογείται στην ανακρίτρια ο 22χρονος, αλβανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, που ήταν μαζί με τον 38χρονο το πρωινό της Παρασκευής και συνοδηγός στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν μετά το έγκλημα. Βασικός ισχυρισμός του είναι πως δε γνώριζε τις προθέσεις του 38χρονου ούτε πως αυτός οπλοφορούσε.

Επίσης, αύριο θα βρεθούν εκ νέου ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας ο 50χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου και ο 40χρονος υπάλληλός του, με τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών.

«Δόλωμα» ο 22χρονος
Στα μονοπάτια που από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας ξεκίνησαν να ακολουθούν, αυτά του ξεκαθαρίσματος λογαριασμού μεταξύ ποινικών, βρήκαν πολύ σύντομα την απάντηση για το έγκλημα που έγινε στο κέντρο της Καλαμάτας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε στενή συνεργασία με τους συναδέλφους τους της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο λόγος, όπως όλα δείχνουν, ήταν οι διαφορές που είχαν ο 38χρονος με τον 47χρονο για ναρκωτικά.

Οι δύο δράστες, ο 22χρονος που έχει συλληφθεί και ο 38χρονος Αλβανός, που είναι παράνομος στη χώρα και αναζητείται, είχαν κλείσει ραντεβού στο 47χρονο θύμα, με τον πρώτο να αποτελεί το «δόλωμα» για να εμφανισθεί στο φονικό, όπως τελικά αποδείχτηκε, ραντεβού στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Σόλωνος το πρωί της Παρασκευής και τον 38χρονο να είναι αυτός που τον πυροβόλησε.

Ο 50χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου και ο 40χρονος υπάλληλός του συνελήφθησαν για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς, ενώ δήλωναν στους αστυνομικούς ότι δε γνώριζαν, παρείχαν κρυψώνα, στέγη και ρούχα στους δύο δράστες αμέσως μετά το έγκλημα.

Αρνείται ότι γνώριζε
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, ο 22χρονος έκλεισε ραντεβού στο θύμα για αγορά ναρκωτικών στη διασταύρωση Ύδρας και Σόλωνος, καθώς ο 47χρονος δε θα πήγαινε ποτέ σε ραντεβού με τον 38χρονο λόγω διαφορών που είχαν.

Όταν, λοιπόν, ο 47χρονος πήγε στο σημείο, συνάντησε τον 22χρονο, αλλά και τον 38χρονο, με τον οποίο αμέσως διαπληκτίσθηκε και ακολούθως τον πυροβόλησε. Στη συνέχεια αμφότεροι επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο του 38χρονου και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή των Κιτριών, όπου οι αστυνομικοί το απόγευμα της Παρασκευής εντόπισαν το όχημα.

Ωστόσο, τόσο στους αστυνομικούς, όσο και αύριο στην απολογία του, ο 22χρονος αναμένεται να συνεχίσει να αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε γνώση των προθέσεων του 38χρονου και, κυρίως, ότι κουβαλούσε όπλο. Επίσης, ισχυρίζεται πως δεν ήξερε ότι οι δύο τους είχαν διαφορές, καθώς ο ίδιος τους τελευταίους μήνες έλειπε από την Ελλάδα.

Αρνητική στάση τήρησαν και οι δύο Έλληνες που κατηγορούνται ότι βοήθησαν τους δύο δράστες αμέσως μετά την πράξη.

Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι οι δύο δράστες μετά τα όσα έγιναν το πρωί της Παρασκευής ήρθαν σε επαφή με τον 50χρονο εστιάτορα και τον 40χρονο υπάλληλό του και, μάλιστα, ο δεύτερος ήταν αυτός που κάποια στιγμή μετά το έγκλημα, και αφού οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο, μετέφερε τον 22χρονο στο σπίτι του στην Καλαμάτα, ενώ ο 38χρονος, αφού πήρε ρούχα και τρόφιμα, έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν χθες στο αυτόφωρο, όπου τους παρέπεμψε ο εισαγγελέας, αλλά ζητήθηκε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για αύριο το μεσημέρι. Μάλιστα, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να μην αφεθούν ελεύθεροι μέχρι και τότε, αλλά με απόφαση του δικαστηρίου έγινε άρση της κράτησης.

Της Βίκυς Βετουλάκη