Δολοφονία Ελληνοαμερικάνου: Συνελήφθη ο 38χρονος, προφυλακίστηκε ο 22χρονος

Δολοφονία Ελληνοαμερικάνου: Συνελήφθη ο 38χρονος, προφυλακίστηκε ο 22χρονος

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες το απόγευμα ο 22χρονος αλβανικής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, μετά την απολογία του στον ανακριτή, για την υπόθεση δολοφονίας του 47χρονου Ελληνοαμερικάνου την Παρασκευή το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.

Την ίδια ώρα στον ανακριτή οδηγήθηκε και ο 38χρονος Αλβανός ο οποίος κατηγορείται πως είναι αυτός που πυροβόλησε τον 47χρονο και συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε αιφνιδιαστική επιχείρηση σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στο Ακρογιάλι, όπου τον έκρυβε ένας 34χρονος Βούλγαρος. Τόσο ο 38χρονος Αλβανός όσο και ο 34χρονος Βούλγαρος πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο το μεσημέρι.

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 6 Φεβρουαρίου έλαβε χθες η εκδίκαση στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας της δίκης του 50χρονου εστιάτορα και του 40χρονου υπαλλήλου του που κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματιών.

Κρυβόταν σε ενοικιαζόμενα
Χθες το πρωί αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, έπειτα από πολύ καλή πληροφόρηση που είχαν, έκαναν έφοδο σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στον οικισμό του Ακρογιαλίου. Εκεί, έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο τον 38χρονο Αλβανό που αναζητούνταν με ένταλμα για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικάνου στη συμβολή των οδών Ύδρας και Σόλωνος το πρωί της Παρασκευής.

Το διαμέρισμα ήταν νοικιασμένο τους τελευταίους μήνες από έναν 34χρονο Βούλγαρο, ο οποίος βρισκόταν επίσης εκεί χθες το πρωί και συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία, αλλά και κατοχή ναρκωτικών, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν κάνναβη βάρους 80 γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 30 ευρώ.

Ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς, ότι τις προηγούμενες μέρες περιπλανιόταν στο βουνό πάνω από τις Κιτριές, ενώ το βράδυ της Τρίτης πήγε στο κατάλυμα και ζήτησε από το Βούλγαρο να τον φιλοξενήσει.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών δε βρήκαν στην κατοχή του 38χρονου το 9άρι πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε μια φορά στο πόδι τον 47χρονο, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του, ισχυριζόμενος ότι το έχει πετάξει.

Οι πληροφορίες θέλουν το τουριστικό κατάλυμα να ανήκει σε άτομο του ευρύτερου περιβάλλοντος του 50χρονου εστιάτορα που συνελήφθη από την πρώτη στιγμή για υπόθαλψη εγκληματία, χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν και αυτή η παράμετρος σχετίζεται με την υπόθεση.

Επίσης, από την Αστυνομία έχει διαπιστωθεί ότι αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει από γραφείο της Καλαμάτας ο 38χρονος Αλβανός δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ενώ αυτό έχει ήδη βρεθεί στην Αθήνα.

Εξαρχής οι αστυνομικοί ήταν σίγουροι ότι ο 38χρονος δεν έχει διαφύγει από το νομό, καθώς με αφανείς δυνάμεις είχαν μπλοκάρει και έλεγχαν όλα τα σημεία εξόδου από την περιοχή. Έτσι, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, με μια άκρως επιτυχημένη επιχείρηση, καθώς στο σημείο που κρυβόταν υπάρχουν και κατοικίες, έκλεισαν την υπόθεση της δολοφονίας που συντάραξε την Καλαμάτα με τον τρόπο και την ώρα που έγινε, με τη σύλληψη του 38χρονου.

Αναβολή στο Αυτόφωρο
Στο μεταξύ, χθες το μεσημέρι ο 50χρονος εστιάτορας και ο 40χρονος υπάλληλός του παρουσιάσθηκαν ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, όπου ζήτησαν εκ νέου αναβολή στο πλαίσιο του 15νθημέρου που δίνει ο νόμος και ως νέα ημερομηνία ορίσθηκε η 6η Φεβρουαρίου.

Από το δικαστήριο απορρίφθηκαν αιτήματα των συνηγόρων τους για συνεκδίκαση της υπόθεσης με τη βασική δικογραφία, καθώς και για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Να σημειωθεί ότι αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι δύο δράστες πήγαν ως πελάτες στο κατάστημα και κάθισαν για λίγη ώρα, ενώ δε γνώριζαν ποιοι είναι και τι είχαν κάνει λίγη ώρα νωρίτερα.

Της Βίκυς Βετουλάκη