City break τουρισμός: Η Καλαμάτα πρωταγωνιστεί στους προορισμούς

City break τουρισμός: Η Καλαμάτα πρωταγωνιστεί στους προορισμούς

Η Καλαμάτα μαζί με το Ναύπλιο και την Αλεξανδρούπολη είναι πόλεις που βρίσκονται ψηλά στον city break τουρισμό μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Νικόλ Καζαντζίδου που δημοσιεύεται στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο οποίο περιλαμβάνονται δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Νίκου Κελαϊδίτη.

Σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στο ρεπορτάζ: «Βασικός τροφοδότης της οικονομίας και για όλες τις εποχές του χρόνου, ο τουρισμός πόλεων (city break) αναδεικνύεται “δυνατό χαρτί” για πολλούς προορισμούς που επενδύουν σε αυτόν, ενώ, όπως φαίνεται, η χώρα μας διαθέτει ουκ ολίγες επιλογές.

Παρόλο που συνήθως περιορίζεται σε τρεις ή τέσσερις μέρες (από Παρασκευή έως Δευτέρα), είναι μια μορφή τουρισμού που δίνει “ ανάσα” ειδικά τους μήνες που η τουριστική κίνηση γενικότερα είναι πεσμένη, τόσο από Έλληνες όσο και από αλλοδαπούς.

Μετά την Αθήνα, που κρατά τα σκήπτρα του city break και τη Θεσσαλονίκη που έπεται, αλλά είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, οι τρεις πόλεις που έχουν πολύ ανεπτυγμένο city break τουρισμό, είναι το Ναύπλιο, η Καλαμάτα και η Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Κελαϊδίτης, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)».

Η Καλαμάτα επενδύει στην τουριστική ανάπτυξη

Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια έντονη τουριστική δυναμική. «Σε αυτή την κατεύθυνση, πέραν των όσων ως Δήμος πράττουμε, με τη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων με πανελλήνια και διεθνή αναφορά, αλλά και με τη στήριξη εκδηλώσεων που υπηρετούν τις ανάγκες του εναλλακτικού τουρισμού, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ανάπτυξη των υποδομών, όπως η σύνδεση της πόλης με την πρωτεύουσα σε περίπου 2 ώρες με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, η λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” που συνδέει την Καλαμάτα με προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το λιμάνι και η μαρίνα της πόλης», τονίζει ο Θανάσης Βασιλόπουλος, δήμαρχος Καλαμάτας.

«Η Καλαμάτα αποτελεί μία πόλη, όπου ο επισκέπτης εκτός από αξιοθέατα και μουσεία, μπορεί να απολαύσει τον τοπικό γαστρονομικό πλούτο, να διασκεδάσει και να περάσει ευχάριστες στιγμές», σημειώνει ο δήμαρχος, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι μια επίσκεψη στην Καλαμάτα είναι αρκετή για να τη λατρέψει κανείς.