Έ-Χ-ασε την ευκαιρία η Καλαμάτα στο Αιγάλεω , αλλά συνεχίζει και περιμένει τον ΠΑΟ Ρουφ

Έ-Χ-ασε την ευκαιρία η Καλαμάτα στο Αιγάλεω , αλλά συνεχίζει και περιμένει τον ΠΑΟ Ρουφ

Πολλά είχε επενδύσει η Καλαμάτα στο χθεσινό παιχνίδι στο «Στ. Μαυροθαλασσίτης», ελπίζοντας ότι μια νίκη απέναντι στο αποδυναμωμένο φέτος Αιγάλεω θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη της …αντεπίθεση στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Το 1-1 όμως δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να την ικανοποιεί, καθώς μάλιστα οι υπόλοιποι πρωτοπόροι άνοιξαν περισσότερο την ψαλίδα προς την κορυφή.

Γεγονός είναι πάντως ότι παρά τη μέτρια και «άνευρη» εμφάνιση, η τοπική μας ομάδα θα μπορούσε να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα, απέναντι στην μαχητική γηπεδούχο ομάδα, η οποία ήταν ιδιαίτερα δραστήρια, όχι όμως τόσο απειλητική στην τελική προσπάθεια.

Αντίθετα, η Καλαμάτα ήταν εκείνη που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 64’ με γκολ του Ρόβα.

Όσο κυλούσε ο χρόνος και παρέμενε το 0-1 η Καλαμάτα ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη, όμως η ψυχρολουσία περίμενε τους «μελανόλευκους» στο 80’ όταν ο Μαβινγκά ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Σκεντεράι και ο διαιτητής κ. Βλάχος υπέδειξε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Τσιλιγκίδης, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Ακόμα κι έτσι, το μεσσηνιακό συγκρότημα θα μπορούσε να κάνει τη ανατροπή στην εκπνοή, μετά από μια επέλαση του Μπακαγιόκο από αριστερά, που όμως δεν κατέστη δυνατόν να αξιοποιηθεί από κάποιον από τους τρεις συμπαίκτες του που βρίσκονταν μέσα στην περιοχή.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ρόβας δέχθηκε ένα τράβηγμα μέσα στην περιοχή, με την πλευρά της Καλαμάτας να ζητάει πέναλτι και τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το φιλμ του αγώνα
24′ ο Ταΐρης απέκρουσε σε κόρνερ ένα σου του Δημούτσου και στην εκτέλεσή του, ο Φουρλάνος έπιασε μια κεφάλια που δεν ανησύχησε τον γκολκήπερ της Καλαμάτας

26′ έπειτα από μπαλιά του Τάτου μέσα στην περιοχή, ο Ματέους Άλβες επιχείρησε το τακουνάκι, αλλά ο Σικαλιάς απομάκρυνε την μπάλα

31′ ο Δημούτσος βρήκε κάθετα τον Κολλά από αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε και ένα καλό , αλλά όχι και τόσο δυνατό διαγώνιο σουτ με τον Ταΐρη σε σωστή τοποθέτηση να αποκρούει με το αριστερό χέρι.

43′ δυνατό σουτ του Μπούση έξω από την περιοχή, ο Ταΐρης απέκρουσε και πάλι

64′ μετά από μπαλιά του Ματέους Άλβες, ο Τάτος έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, ο Σικαλιάς απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε αριστερά όπου πετάχθηκε ο Ρόβας και με ωραίο διαγώνιο πλασέ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πολυπόθητο 0-1 για την Καλαμάτα.

70′ ο Βασιλόγιαννης έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω

81’ ο Μαβινγκά απώθησε μέσα στην περιοχή τον Σκεντεράι με τον διαιτητή κ. Βλάχο να υποδεικνύει το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε δυνατά και εύστοχα ο Τσιλιγκίρης κοντά στο δεξί «Γ» του Ταΐρη, ο οποίος έπεσε από την άλλη πλευρά.

90’ ο Μπακαγιόκο έκανε μια επέλαση από αριστερά, έκοψε και τη μπάλα πίσω από τη μικρή περιοχή, όπου Ρόβας, Βασιλόγιαννης και Μοζέρ δεν κατάφεραν να πλασάρουν, με τον Σικαλιά να μπλοκάρει και να τραυματίζεται «ροκανίζοντας» κάποια από τα 5 έξτρα λεπτά

ΑΙΓΑΛΕΩ (Θωμάς Γράφας): Σικαλιάς, Μπούσης (46′ Σκεντεράι), Φουρλάνος, Παπανικόλας, Χοτζάλι, Πολυχρόνης (76′ Πατρινός), Τσίτσαρης (85′ Πιαστόπουλος), Βλαχομήτρος (22′ λ.τρ. Δημούτσος), Τσιλιγκίρης, Μπαστιάνος, Κολλάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Παπατόλιος (85′ Μαρκόφσκι), Καραγκούνης (55′ Μπενίτεζ), Ματέους (85′ Τριανταφυλλάκης), Βασιλόγιαννης, Τάτος (73′ Μοζέρ), Αρναρέλλης, Ρόβας.

Αναστόπουλος: Άτυχη στιγμή το πέναλτι-αξίζαμε τη νίκη
Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, ανέφερε ότι η τοπική μας ομάδα άξιζε τη νίκη και η ισοφάριση προήλθε από μια άτυχη στιγμή. Έκανε λόγο για κακό υπολογισμό για στη φάση του πέναλτι, αλλά και ότι δόθηκε με ευκολία στον αντίπαλο από το διαιτητή, ο οποίος δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία στο σπρώξιμο πάνω στο Ρόβα στο φινάλε του αγώνα. Είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας, αλλά δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε και στο σημείο που δεχθήκαμε την ισοφάριση δεν προλαβαίναμε να αντιδράσουμε, ανέφερε ακόμη ο κ. Αναστόπουλος.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Ρουφ και προχωράμε» πρόσθεσε ακόμη ο προπονητής της Καλαμάτας, τονίζοντας καταλήγοντας ότι έχει παιχθεί μόλις το 1/5 του πρωταθλήματος κι αν δεν τελειώσει ο πρώτος γύρος δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα και να κάνουμε προβλέψεις.

Με άκυρα δελτία η Επισκοπή, αποχώρησε ο αποδεκατισμένος Ηρόδοτος
Με τους χειρότερους οιωνούς επανεκκίνησε χθες το πρωτάθλημα της Super League 2, με …παρατράγουδα να σημειώνονται σε δύο από τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου. Το παιχνίδι ΠΑΟ Ρουφ-Επισκοπή δεν ξεκίνησε ποτέ και για την τύχη του θα αποφασίσουν οι αρμόδιες επιτροπές. Οι Κρητικοί ταξίδεψαν στην Αθήνα, όμως τα δελτία τους κρίθηκαν άκυρα, καθώς ανακλήθηκαν λόγω οφειλών σε ποδοσφαιριστές. Η ΠΑΕ Επισκοπή υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε από την ΕΠΟ λίγη ώρα πριν από το παιχνίδι.

Παράλληλα, εξαιτίας προσφυγών ποδοσφαιριστών και άλλων προβλημάτων ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στη Ριζούπολη για τον αγώνα με την πρωτοπόρο Κηφισιά με 12 μόλις παίκτες. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου κι ενώ το σκορ ήταν 2-0 υπέρ των γηπεδούχων ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι, καθώς κρητική ομάδα έμεινε με 6 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, λόγω αλλεπάλληλων αποχωρήσεων παικτών που επικαλέστηκαν τραυματισμό –πρακτική που έχει παρατηρηθεί κατά καιρούς σε μικρές τοπικές κατηγορίες, αλλά όταν συμβαίνει στο δεύτερο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα, γίνεται φανερό ότι η παρακμή έχει φτάσει σε ακραίο σημείο.

Στα καθαρά αγωνιστικά Απόλλων Σμύρνης, Ιεράπετρα και Παναχαϊκή συμπληρώνουν την 4άδα της κορυφής πίσω από την πρωτοπόρο Κηφισιά που ουσιαστικά έχει 24 βαθμούς. Οι άλλες τρεις ομάδες συνέχισαν νικηφόρα, με το πολύτιμο γκολ της αχαϊκής ομάδας, να σημειώνει μάλιστα ο Καλαματιανός επιθετικός, Βαγγέλης Αλεξόπουλος στο 78ο λεπτό με κεφαλιά. Ήταν η χρυσή αλλαγή του Σούλη Παπαδόπουλου (ο οποίος δεν κάθισε στον πάγκο, λόγω τιμωρίας), καθώς είχε μπει στο παιχνίδι μόλις 8 λεπτά νωρίτερα!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των χθεσινών αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη πένθους και τιμής για το μεγάλο Πελέ.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Τα χθεσινά αποτελέσματα
(9η αγωνιστική)

Καλλιθέα – Χανιά      2-1

Αιγάλεω – Καλαμάτα 1-1

Ηλιούπολη – Απόλλων Σμύρνης       1-2

ΟΦ Ιεράπετρας – Ολυμπιακός Β’      2-0

Προοδευτική – Παναχαϊκή       0-1

Κηφισιά – Ηρόδοτος διεκόπη

ΠΑΟ Ρουφ – Επισκοπή     δεν διεξήχθη

Ρεπό: ΑΕΚ Β’

Η Βαθμολογία

1. Κηφισιά 21 (7 αγ.)

2. Απόλλων Σμύρνης 19 (8 αγ.)

3. ΟΦ Ιεράπετρας 18 (8 αγ.)

4. Παναχαϊκή 18 (9 αγ.)

5. Καλλιθέα 16 (7 αγ.)

6. Ηλιούπολη 14 (9 αγ.)

7. Καλαμάτα 14 (8 αγ.)

8. Χανιά 13 (8 αγ.)

9. Αιγάλεω 11 (10 αγ.)

10. ΑΕΚ Β’ 8 (8 αγ.)

11. Ολυμπιακός Β’ 8 (8 αγ.)

12. Προοδευτική 6 (8 αγ.)

13. Ηρόδοτος 3 (8 αγ.)

14. Επισκοπή 2 (7 αγ.)

15. ΠΑΟ Ρουφ 0 (8 αγ.)

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 7/1, 2.45 μ.μ.

Επισκοπή – Καλλιθέα

Ολυμπιακός Β’ – Κηφισιά 1.45 μ.μ.

Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’

Καλαμάτα – ΠΑΟ Ρουφ

Κυριακή 8/1, 2.45 μ.μ.

Χανιά – Προοδευτική

Παναχαϊκή – ΟΦ Ιεράπετρας

Απόλλων Σμύρνης – Αιγάλεω

Ρεπό: Διαγόρας Ρόδου

Ανακοίνωσε Αναστασόπουλο ο Απόλλων Σμύρνης
Το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα έκανε άμα τη ανακοινώσει του ο Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος αποχώρησε από την Καλαμάτα στις αρχές Δεκεμβρίου. Όπως αναμενόταν εντάχθηκε στο δυναμικό του Απόλλωνα Σμύρνης και αγωνίστηκε ως αλλαγή στο 75’ στη θέση του Φατιόν, στην εκτός έδρας επικράτηση με 1-2 σε βάρος της Ηλιούπολης.

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νίκου Αναστασόπουλου. Γεννημένος στη 1 Φεβρουαρίου 1993, αγωνίζεται ως μέσος. Στο παρελθόν έχει παίξει σε Αστέρα Τρίπολης, Νίκη Βόλου, Παναχαϊκή, Λάρισα, Λαμία, Κέρκυρα και Καλαμάτα», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».