Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Επιστολή για μελέτες του Πύργος – Τσακώνα

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας:  Επιστολή για μελέτες του Πύργος – Τσακώνα

Επιστολή προς την «Ολυμπία Οδό» με θέμα «Επικαιροποίηση μελετών για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στους βουλευτές Μεσσηνίας, το Γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας, τα μέλη του Συλλόγου και τα ΜΜΕ, αναγράφεται: «Αξιότιμοι κύριοι, με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε από τοπικά αλλά και εθνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και έπειτα από την σύσκεψη που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου (4/7/21), υπό τον πρωθυπουργό, την απόφαση που ελήφθη για την επικαιροποίηση των μελετών από τον παραχωρησιούχο, για το οδικό τμήμα “Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα” με δαπάνη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου αυτού αποτελεί χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών στη Μεσσηνία και την Ηλεία αντίστοιχα, για ευνόητους λόγους, και είναι το πρώτιστο θέμα ενασχόλησης και συζήτησης των τοπικών κοινωνιών σε καθημερινή βάση. Αυτό οδήγησε και τους συλλόγους και τους φορείς, των δυο νομών, σε κινητοποίηση και στη δημιουργία του μετώπου διεκδίκησης του αυτονόητου, την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, που εντέλει έφερε και τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κωλυσιεργία και αδράνεια που έχει παρατηρηθεί, όμως, επί του θέματος για πολλές δεκαετίες, μας κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς στην οιαδήποτε ανακοίνωση. Ως εκ τούτου, ζητάμε ενημέρωση εκ μέρους σας, και όσον αφορά στη διαδικασία επικαιροποίησης των μελετών, του αυτοκινητοδρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ώστε να ενημερώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τα μέλη μας, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα, παρακαλούμε θερμά όπως μας ενημερώσετε εάν έχει ξεκινήσει η διαδικασία επικαιροποίησης των μελετών αυτών, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία επικαιροποίησής τους και, τέλος, ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της επικαιροποίησης αυτών. Ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας».