Εκδήλωση για το Χρήστο Ρηγανά από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Εκδήλωση για το Χρήστο Ρηγανά από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Μια βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο Καλαματιανό γλύπτη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού μήκους Καλαμάτας, τιμώντας τον Χρήστο Ρηγανά, οργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο Καλαματιανό γλύπτη με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του με το Αριστείο από την  Ακαδημία Αθηνών, τιμή μεγάλη για τον ίδιο και την πόλη μας.

Έργα του Χρήστου Ρηγανά κοσμούν 20 και πλέον πλατείες πόλεων της Ελλάδας μετά από Πανελλήνιους Διαγωνισμούς καθώς και τον θεσμό των Συμποσίων Γλυπτικής.

Ο ίδιος, επί χρόνια φιλοτεχνεί τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, καθώς και του νεοσύστατου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας.

Τιμώντας τον για τη μεγάλη προσφορά του σε μας και στην Ελλάδα ολόκληρη, γιορτάζουμε με προ-φεστιβαλική εκδήλωση την έναρξη του φεστιβάλ στο στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, Κουτσομητοπούλου 6, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. όπου θα εκτεθούν επιλεγμένα έργα του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κοτσωνής, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του με τίτλο “Χρήστος Ριγανάς  – Της σμίλης γραφήματα” σε σκηνοθεσία της Κλεώνης Φλέσσα. Παράλληλα θα απαγγελθούν και κάποια από τα καινούργια ποιήματά του από την Ισμήνη Γυφτάκη.