ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας: «Ένα σχολείο ξεχασμένο από θεούς, αλλά κυρίως από ανθρώπους»

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας: «Ένα σχολείο ξεχασμένο από θεούς, αλλά κυρίως από ανθρώπους»

Σε ένα «μίνι απολογισμό» προβαίνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας για τη χρονιά που έφυγε.

«Το τέλος κάθε έτους συνήθως ταυτίζεται και με τον(τους) απολογισμό(ούς)» όπως σημειώνεται, για να συμπληρωθεί: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Καλαμάτας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2022, ύστερα από πρωτοβουλία-παρότρυνση της τότε διευθύντριας του σχολείου, Αργυροπούλου Μαρίας, και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Πολύτιμος αρωγός στην προσπάθεια δημιουργίας του Συλλόγου, τον οποίο και ευχαριστούμε, ήταν ο ΣΥ.Φ.Α.ΜΕ.Α. Μεσσηνίας, ο οποίος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κάλυψε τα δικαστικά έξοδα για τη δημιουργία του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΥ.Φ.Α.ΜΕ.Α., Νίκος Καραγιαννίδης, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας, μας βοήθησε στα πρώτα διοικητικά βήματα του Συλλόγου.

Επίσης, πολύτιμη είναι η βοήθεια της δικηγόρου, Κωνσταντίνας Λαμπρινούδη, η οποία έκανε τα διαδικαστικά για τη δημιουργία του Συλλόγου, αλλά και συνέταξε αφιλοκερδώς την ενδικοφανή προσφυγή στη ΔΟΥ Καλαμάτας, η οποία επέβαλε πρόστιμο στο Σύλλογο, χωρίς να δείξει ίχνος ευαισθησίας.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Καλαμάτας είναι ένα σχολείο ξεχασμένο από θεούς, αλλά κυρίως από ανθρώπους. Ένα σχολείο υποστελεχωμένο με ευθύνη της Πολιτείας και ένα σχολείο σε τραγική κτηριακή υποδομή με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Σύλλογος Γονέων θα αναδεικνύει τα προβλήματα και τους υπευθύνους, αλλά και θα ευχαριστεί ως οφείλει τους αρωγούς στην προσπάθεια για καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών. Ελπίζουμε οι προσπάθειες του Δήμου για την κτηριακή αναβάθμιση να μην μείνουν κενό γράμμα..

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου και να ευχηθούμε στην κοινωνία της Καλαμάτας ευτυχές 2023».