Έπιασε δουλειά στον Α.Σ. Καρδίτσας ο Νικόλας Παπανικολόπουλος

Έπιασε δουλειά στον Α.Σ. Καρδίτσας ο Νικόλας Παπανικολόπουλος

«Η ομάδα θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία»

Από την Καλαμάτα ταξίδεψε στην Καρδίτσα, υπέγραψε, ανακοινώθηκε κι αμέσως έβαλε την μπλε φόρμα κι έπιασε δουλειά ο Νικόλας Παπανικολόπουλος. Ο Καλαματιανός προπονητής έκανε προχθές το πρωί την πρώτη του προπόνηση ως κόουτς του Α.Σ. Καρδίτσας, γνωρίστηκε με όλα τα μέλη της διοίκησης και του αγωνιστικού τμήματος κι άρχισε άμεσα την προετοιμασία για την αναμέτρηση του Σαββάτου στη Νίκαια (5 μ.μ. στο Κλειστών «Πλάτων»), με αντίπαλο τον Ιωνικό.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον κομβικά παιχνίδια για τους Θεσσαλούς, ανάμεσα σε μια από τις «ανταγωνίστριες» για την παραμονή με τον Παπανικολόπουλο να πέφτει κατ’ ευθείαν στα …βαθιά.

«Η έλευση του νέου έτους συνοδεύτηκε από την παρουσία του Νίκου Παπανικολόπουλου, πλέον, στο «τιμόνι» της ομάδας, ο οποίος, χωρίς να έχει χρόνο για χάσιμο, σήκωσε ήδη μανίκια, ξεκινώντας εντατική δουλειά για τη δύσκολη έξοδο στη Νίκαια.

Ο αγώνας του Σαββάτου είναι ο τελευταίος του Α’ γύρου στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League και ολοκληρώνει μία σειρά αναμετρήσεων με αντιπάλους ίδιων στόχων, τους οποίους ο Α.Σ.Κ. κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλους εκτός έδρας. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι «κυανόλευκοι» είχαν να διαχειριστούν απουσίες παικτών από τραυματισμούς, αναγκαίες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και φυσικά τη δυσκολία που εμπεριείχε κάθε μία από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με το πρωτάθλημα να βρίσκεται ακόμη στα μισά του δρόμου.

Με αλλαγή σελίδας, λοιπόν, ο Α.Σ. Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στρέφει την προσοχή του στον Ιωνικό, αντίπαλο ο οποίος αναζητεί τη δική του αντίδραση στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Νίκαιας έχει προβεί με τη σειρά της σε αλλαγές σε ό,τι αφορά την τεχνική της ηγεσία, καθώς ο Κώστας Μέξας δε συνεχίζει ως επικεφαλής προπονητής και χωρίς αμφιβολία, υπολογίζει πολύ στο αβαντάζ της έδρας της για τη συνέχεια.

Η αγωνιστική πειθαρχία, η συγκέντρωση και η πιστή εφαρμογή του πλάνου που ετοιμάζει το προπονητικό επιτελείο της Καρδιτσιώτικης ομάδας γι’αυτό τον αγώνα αποτελούν στοιχεία πάνω στα οποία δουλεύει ο Α.Σ.Κ., στοχεύοντας σε ένα αποτέλεσμα με προστιθέμενη αξία από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς» σημειώνουν οι υπεύθυνοι του θεσσαλικού συλλόγου, κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο ίδιος ο Νικόλας Παπανικολόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε: «Το Σάββατο παίζουμε ένα σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι, με μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Έχουμε κοινά σημεία, καθώς και οι δύο ομάδες προέρχονται από αλλαγή στον πάγκο τους, στη θέση του προπονητή. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, παρά τις δυσκολίες τραυματισμών που είναι έντονες στην ομάδα μας».

Αναφορικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Α.Σ.Κ., ο 43χρονος κόουτς δήλωσε: «Πρώτα απ’όλα, θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και ειδικά στον κόσμο της Καρδίτσας. Ξεκινάει μία νέα περίοδος μετά την αλλαγή του κόουτς Αγγέλου και ο στόχος της ομάδας είναι να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία».