Επιστροφή αρμοδιοτήτων στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια

Επιστροφή αρμοδιοτήτων στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια

Συμμόρφωση του υπουργείου Εσωτερικών με απόφαση του ΣτΕ

Τη συμμόρφωση της λειτουργίας των Οικονομικών Επιτροπών των ΟΤΑ με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Στο περιθώριο της συνάντησής του με στελέχη της Ν.Δ. στην περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι στις 17 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την πολυεπίπεδη εκπαίδευση, «θα φέρουμε τροπολογία όπου θα συμμορφωνόμαστε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Πρόσθεσε δε ότι «οι συνθέσεις της Οικονομικής Επιτροπής και της Ποιότητας Ζωής θα μείνουν ως έχουν με βάση την ισχύουσα διάταξη», διευκρίνισε όμως ότι «θα υπάρξει παρέμβασή μας σε σχέση με την κατανομή των αρμοδιοτήτων».

Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι «ορισμένες αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια», επισημαίνοντας ότι οι φορείς της αυτοδιοίκησης «θα ενημερωθούν αναλυτικά από σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί από το υπουργείο».

Σημείωσε ότι πριν από την εισαγωγή της τροπολογίας στη Βουλή έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, ΚΕΔΕ και Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, όπου θα υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ