Η Καλαμάτα 3-0 τον ΠΑΟ Ρουφ: Νίκη βάλσαμο με Ρόβα

Η Καλαμάτα 3-0 τον ΠΑΟ Ρουφ: Νίκη βάλσαμο με Ρόβα

Αναστόπουλος: Πολύ νωρίς για να κάνουμε κρίσεις

Νίκη-βάλσαμο (αν έχει συνέχεια ή ασπιρίνη αν δεν καταφέρει να μπει σε τροχιά ανάκαμψης) πέτυχε σήμερα η Καλαμάτα, κερδίζοντας τον ουραγό της Super League 2, ΠΑΟ Ρουφ με 3-0.

Η συνάντηση, για τη 10η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου, διεξήχθη το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας, παρουσία περίπου 400 φιλάθλων, μερίδα των οποίων αποδοκίμασε μάλιστα τον προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο για την κακή πορεία της ομάδας, που την έχει αφήσει 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Άνθρωπος του αγώνα για την τοπική μας ομάδα αποδείχθηκε ο Ρόβας, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, συνεπικουρούμενος από τον Αρναρέλλη, ο οποίος «σέρβιρε» τα δύο πρώτα γκολ στο 16’ και στο 27’, ενώ στο 3-0 η ασίστ ήρθε από το κεφάλι του Μπόρχες στο 51’. Η Καλαμάτα είχε και ένα κάθετο δοκάρι στο 74’ σε σουτ του Αρναρέλλη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Mέντες, Μοζέρ, Λουπάνο, Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος (67′ Ασίγκμπα), Μπακαγιόκο (77′ Μαβινγκά), Ματέους, Αρναρέλλης (77′ Γκότσης), Μπόρχες, Βασιλόγιαννης (60′ Τριανταφυλλάκης), Ρόβας (60′ Μαρκόφσκι).

ΠΑΟ ΡΟΥΦ (Γιάννης Γκούμας): Κουνάδης, Τασιούλης (33′ Σμπώκος), Καμί, Φιλιμέγκας (33′ Χατζηλάμπρος), Παπουτσογιαννόπουλος, Πανουργιάς (76′ Λαμπρινίδης), Καλλέργης, Βενάρδος, Νιτσάκης, Ζαχαρός (61′ Κουκοβίνης), Κυριαζής (61′ Κονέ).

Παρωδία πρωταθλήματος
-Τρία ματς δεν έγιναν
Aπό τα τέσσερα παιχνίδια που είχαν προγραμματιστεί σήμερα για τη 10η αγωνιστική της Super League 2, διεξήχθη μόνο αυτό της Καλαμάτας, καθώς στα άλλα τρία είχαμε διάφορα …παρατράγουδα, σε συνέχεια ανάλογων γεγονότων που είχαν προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα και παλιότερα.

Ο Ηρόδοτος παρατάχθηκε με μόλις 6 παίκτες στο γήπεδο απέναντι στην ΑΕΚ Β’ και φυσικά το ματς δεν άρχισε ποτέ και θα κατακυρωθεί με 3-0 τα χαρτιά υπέρ των κιτρινόμαυρων (οι Κρητικοί είχαν εγκαταλείψει με παρόμοιο τρόπο τον αγώνα με την Κηφισιά).

Το παιχνίδι Επισκοπή-Καλλιθέα δεν διεξήχθη, καθώς έχουν ανακληθεί τα δελτία της ρεθυμνιώτικης ΠΑΕ, η οποία δεν μπόρεσε να αγωνιστεί για τον ίδιο λόγο ούτε την περασμένη Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ, ωστόσο θα κυνηγήσει εξωαγωνιστικά τη δικαίωση για επαναορισμό των αγώνων, υποστηρίζοντας ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως από την ΕΠΟ για την προθεσμία που όφειλε να εξοφλήσει ποδοσφαιριστές της που έκαναν προσφυγή.

Τέλος, στο 21’ διακόπηκε προσωρινά και λίγο μετά οριστικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού Β’ με την Καλλιθέα, με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται έντονα για μια την αποβολή του Κωστή από τον διαιτητή κ. Βάτσιο για αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

Τελικά ο Ολυμπιακός Β’ αποφάσισε να μην  συνεχίσει το παιχνίδι, κάτι που είχε κάνει και πάλι διαμαρτυρόμενος για διαιτητικές αποφάσεις και κόντρα στην Καλλιθέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της πρωτοπόρου Κηφισιάς, Χρήστος Πρίτσας, μετά και τη σημερινή διακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Β’, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του β’ αντιπροέδρου της Super League 2!

Νότιος Όμιλος
Πρόγραμμα-αποτελέσματα 10ης αγωνιστικής

Επισκοπή – Καλλιθέα δεν διεξήχθη

Ολυμπιακός Β’ – Κηφισιά διακόπηκε

Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’ δεν διεξήχθη

Καλαμάτα – ΠΑΟ Ρουφ 3-0

Κυριακή 8/1, 14:45

Χανιά – Προοδευτική

Παναχαϊκή – ΟΦ Ιεράπετρας

Απόλλων Σμύρνης – Αιγάλεω

Ρεπό: Ηλιούπολη

Βαθμολογία

1. Κηφισιά 21

2. Απόλλων Σμύρνης 19

3. ΟΦ Ιεράπετρας 18

4. Παναχαϊκή 18

5. Καλαμάτα 17

6. Καλλιθέα 16

7. Ηλιούπολη 14

8. Χανιά 13

9. Αιγάλεω 10

10. Ολυμπιακός Β’ 8

11. ΑΕΚ Β’ 8

12. Προοδευτική 6

13. Ηρόδοτος 3

14. Επισκοπή 2

15. ΠΑΟ Ρουφ 0

-Aπό 9 αγώνες έχουν Παναχαϊκή, Καλαμάτα, ΠΑΟ Ρουφ, Αιγάλεω και Ηλιούπολη, με 8 είναι Απόλλωνας, ΟΦΙ, Χανιά, Ολυμπιακός Β’, ΑΕΚ Β’, Προοδευτική, Ηρόδοτος και με 7 η πρωτοπόρος Κηφισιά, η Καλλιθέα και η Επισκοπή

Η επόμενη αγωνιστική (11η)
Παρασκευή 13/1

ΑΕΚ Β’ – Ολυμπιακός Β’

Σάββατο 14/1)Κηφισιά – Παναχαϊκή

Κυριακή 15/1

ΠΑΟ Ρουφ – Απόλλων Σμύρνης

Αιγάλεω – Ηλιούπολη

ΟΦ Ιεράπετρας – Χανιά

Προοδευτική – Επισκοπή

Δευτέρα 16/1

Καλλιθέα – Καλαμάτα

Ρεπό: Ηρόδοτος


Αναστόπουλος: Πολύ νωρίς για να κάνουμε κρίσεις
Με αναπτερωμένες τις ελπίδες από το σημερινό 3ποντο και την προσδοκία ότι τα θετικά αποτελέσματα θα συνεχιστούν την άλλη Δευτέρα και στην Καλλιθέα, ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και η απόσταση προς την κορυφή μπορεί να καλυφθεί. Ο ίδιος έφερε μάλιστα ένα παράδειγμα από την …ανάποδη, υπενθυμίζοντας τη χρονιά που η Καλαμάτα δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει στο τέλος το στόχο της ανόδου παρ΄ότι βρισκόταν μπροστά 11 βαθμούς. Ο έμπειρος τεχνικός της τοπικής μας ομάδας ανέφερε ακόμη ότι διάφοροι παράγοντες συνετέλεσαν ώστε να χαθούν βαθμοί φέτος, υπονοώντας τη διαιτησία, ενώ κατόπιν σχετικής ερώτησης παραδέχθηκε ότι ευθύνη σε μια κακή πορεία έχει και ο προπονητής, όμως ο ίδιος δεν βλέπει κανένα λόγο που θα τον έκανε να σκεφθεί να παραιτηθεί.

Μιλώντας για το παιχνίδι, ο κ. Αναστόπουλος σχολίασε ότι τα δύο γρήγορα γκολ επέτρεψαν στην Καλαμάτα να παίξει καλύτερα στη συνέχεια, έχοντας και ένα δοκάρι, εκτός από τα τρία γκολ.

Γκούμας: Η Καλαμάτα αδικείται από τη θέση της και την κατηγορία
Από την πλευρά του ο προπονητής του ΠΑΟ Ρουφ, Γιάννης Γκούμας, ανέφερε ότι η ομάδα του, που θα παλέψει μέχρι το τέλος για τη σωτηρία, είχε στο ξεκίνημα κάποιες ευκαιρίες και αν σκόραρε θα πρόσθετε άγχος στην Καλαμάτα και ίσως η έκβαση του αγώνα να ήταν διαφορετική. Μιλώντας για το μεσσηνιακό συγκρότημα τόνισε ότι θα έπρεπε να παίζει στη μεγαλύτερη κατηγορία δεδομένης της ιστορίας της, ενώ πρόσθεσε ότι η θέση της την αδικεί με τη βάση την αγωνιστική της ποιότητα.

Τέλος, τόσο ο κ. Γκούμας οσο και ο κ. Αναστόπουλος αναφέρθηκαν στα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο φετινό πρωτάθλημα, που αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.