Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Πυρσός»

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Πυρσός»

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου για να χωρέσει τους φίλους του Μορφωτικού Συλλόγου «Ο Πυρσός» που προσήλθαν την περασμένη Κυριακή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας και την ανταλλαγή ευχών για το 2023, όπως και για να παρακολουθήσουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Στριμπάκος, Νίκος Φρούσος, Μαρία Παναγοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Άγγελος Κοροβίλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών Διονύσης Καραβίτης και το μέλος του Γιάννης Λυγγουνός. ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων και υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Άκης Κατρίτσης, η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Πιπίνα Κουμάντου, η υπεύθυνη της Παιδικής Βιβλιοθήκης Τριφυλίας (παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας) Γαρυφαλιά Τεριζάκη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της προέδρου του «Πυρσού», Μαρίας Γκότση, πλαισιωμένης από τα μέλη του Δ.Σ., ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους υπέροχους χορούς των μικρών παιδιών, ενώ στο τέλος οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν την πίτα και τα πλούσια εδέσματα που τους περίμεναν στο λόμπι του Φουρναράκειου. Τα δύο δώρα που δόθηκαν (δύο ασφάλειες αυτοκινήτου 6 μηνών, αξίας έως 120 ευρώ, προσφορά της εταιρείας «Ασφάλειες Δημητρόπουλος») κέρδισαν τα μέλη των χορευτικών, Ιωάννα Δαϊδινίδη και ο μικρός Χρήστος Ντούνος.