Kalamata B.C. – Καλαμάτα ’80 στο τοπικό ντέρμπι…

Kalamata B.C. – Καλαμάτα ’80 στο τοπικό ντέρμπι…

Η Καλαμάτα ’80 «κοντράρεται» σήμερα στις 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα με την Καλαμάτα ’80 στο τοπικό ντέρμπι που περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου Νότου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής.

Η Καλαμάτα B.C. (προέρχεται από την ήττα στο σούπερ ντέρμπι με το Δίωνα Κυπαρισσίας) «καίγεται» για νίκη, ώστε να μην απομακρυνθεί από την πρώτη τετράδα που οδηγεί στα “Play – offs” ανόδου στη Β΄  Εθνική.

Ο προπονητής Παύλος Νώντας και ο συνεργάτης του Γιώργος Σπυρόπουλος προβληματίζονται για τη συμμετοχή του Άγγελου Οικονομίδη (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).

Όσο για την Καλαμάτα ’80 (προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με την ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου) θέλει να συνδυάσει νίκη με καλή εμφάνιση, βελτιώνοντας έτσι τη θέση της στην κατάταξη.

Ο τεχνικός Αλέξης Κορογώνας και ο συνεργάτης του Βασίλης Παναγιωτόπουλος αναμένεται να έχουν όλο το δυναμικό διαθέσιμο.

Στο ντέρμπι του α΄ γύρου η Καλαμάτα ’80 επικράτησε με 59-47.

Το ματς αναμένεται να παρακολουθήσουν πολυάριθμοι φίλαθλοι.

Διαιτητές έχουν οριστεί οι Λάμπρος Νάστος, Πέτρος Ρίζος (είχαν σφυρίξει και τον αγώνα του α΄ γύρου), ενώ κομισάριος θα είναι ο Σπύρος Ηλιόπουλος από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Οι υπόλοιπες συναντήσεις της 15ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου Νότου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας είναι οι εξής:

Κυριακή 29 Ιανουαρίου – 5.00 μ.μ.

Αγία Παρασκευή – ΚΑΟ Κορίνθου Παλαίμων

Πήγασος Θυρέας – Παναχαϊκή

ΑΟ Αχαΐας «Η Γαλήνη» – ΑΟ Ερμιονίδας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου – 9.00 μ.μ.

ΑΕ Γλαύκου Εσπέρου – ΕΑ  Προμηθέας 2014

__________________ 

ΔΙΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Έξω με Νήαρ Ηστ

Δύσκολη έξοδο επιχειρεί σήμερα ο φορμαρισμένος Δίων Κυπαρισσίας, καθώς αντιμετωπίζει τον ΑΟ Νήαρ Ηστ, που βρίσκεται στην κορυφή του 1ου Ομίλου Νότου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής (μαζί με τον ΚΑΟ Κορίνθου Παλαίμωνα), για τη 15η αγωνιστική, σ’ ένα πολύ κρίσιμο ματς.

Η τριφυλιακή ομάδα (στο ματς του Α΄ γύρου είχε επικρατήσει με 69-66) θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, διατηρώντας την επαφή της με την κορυφή.

Σε περίπτωση «διπλού» για το Δίωνα Κυπαρισσίας, τότε θα συμπληρώσει 2 νίκες κόντρα στη Νηάρ  Ηστ, αποκτώντας έτσι σημαντικό πλεονέκτημα για τα «play – off”.

O προπονητής Γιώργος Διαμαντόπουλος και οι συνεργάτες του, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Θεόδωρος Μπουσιούτας δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Δίων Κυπαρισσίας και σ’ αυτόν τον κρίσιμο εκτός έδρας αγώνα αναμένεται  να έχει τη στήριξη αρκετών φιλάθλων του.

Διαιτητές έχουν οριστεί οι Λιαρομμάτης, Τσαϊρίδης, ενώ κομισάριος ο κ. Βαμβακάς.