Καλαμάτα: Ένα σπίτι μόνιμα πλημμυρισμένο με τους αρμοδίους να δηλώνουν «άσχετοι»

Καλαμάτα: Ένα σπίτι μόνιμα πλημμυρισμένο με τους αρμοδίους να δηλώνουν «άσχετοι»

Αναγνώστρια επικοινώνησε με το «Θάρρος» για να μας ενημερώσει για πρόβλημα στην οδό Αλαγονίας. Εκεί, όπως μας είπε, εδώ και μέρες από κάποιο σημείο τρέχει νερό στο δρόμο, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστο.

Χθες βρεθήκαμε εκεί, θέλοντας να επιβεβαιώσουμε αυτό που η αναγνώστρια μας ανέφερε, με την πρώτη μας σκέψη να είναι ότι κάποιος σωλήνας θα ήταν σπασμένος και θα υπήρχε διαρροή.

Όμως, αυτό που αντικρίσαμε δεν έχει προηγούμενο, αφού είδαμε ένα σωλήνα με τρεχούμενο νερό να καταλήγει στο δρόμο. Ο εν λόγω σωλήνας απομάκρυνε νερό από την αυλή ενός σπιτιού, νερό που ανάβλυζε από τοιχίο που υπήρχε στο συγκεκριμένο οικόπεδο προς την πλευρά του Κάστρου της Καλαμάτας.

Θέλοντας να μάθουμε τι συμβαίνει, αφού το νερό καταλήγει για μέρες στο δρόμο, αναζητήσαμε την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία μας δήλωσε ότι είναι σε απόγνωση, αφού αυτή η κατάσταση παραμένει εδώ και χρόνια, με τους αρμοδίους να αδιαφορούν.

Και πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο το νερό που περνά μέσα από την αυλή της και καταλήγει στο δρόμο, αλλά και το υπόγειο του σπιτιού της είναι μόνιμα πλημμυρισμένο, κάτι που κι εμείς διαπιστώσαμε όταν μπήκαμε σε αυτό, με την μυρωδιά από τη μούχλα να κυριαρχεί, ενώ όλο το δάπεδο ήταν γεμάτο νερό.

Η κα Παναγιώτα Μαρτιοπούλου μάς εξήγησε ότι πάνω από το σπίτι της είναι το υδραγωγείο που δίνει νερό στην Καλαμάτα. Εκεί υπάρχουν και οι δεξαμενές, με τους αρμοδίους του Συνδέσμου Ύδρευσης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν το πρόβλημα και να υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ευθύνη αυτοί, όπως μας είπε, για να προσθέσει ότι και η Αρχαιολογία αδιαφορεί.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω κατάσταση στο συγκεκριμένο σπίτι ανάγεται στο 1995 και παρότι η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια έχει ενημερώσει δεκάδες φορές τους αρμοδίους, όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι και «πετούν το μπαλάκι» αλλού.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση