Καλαμάτα: Ο Π. Χειλάς προχώρησε στα «αποκαλυπτήρια» του συνδυασμού του

Καλαμάτα: Ο Π. Χειλάς προχώρησε στα «αποκαλυπτήρια» του συνδυασμού του

Τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του “Νέα Δυναμική” έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, Παναγιώτης Χειλάς.

Ειδικότερα:

Υποψηφιότητα
Θεωρώ ότι κάθε υποψηφιότητα πρέπει να ξεκινά με μια αυτοκριτική της θητείας και του έργου κάθε υποψηφίου. Οι πολίτες του Δήμου Καλαμάτας γνωρίζουν τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, οι οποίες επικεντρώνονται πάντοτε στο κοινό καλό και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο, όπως είναι φυσικό, έρχομαι συχνά σε αντιπαράθεση με αυτοδιοικητικούς, δημοσιογράφους και ευρύτερους θεσμικούς φορείς. Σε περίπτωση που στενοχώρησα κάποιους ή τους έκανα να αισθανθούν άβολα, θέλω να τους πω δημόσια ότι δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση σε προσωπικό επίπεδο.

Ψηφοδέλτιο – Σύνθεση
Ο Δήμος Καλαμάτας χρειάζεται ανανέωση σε επίπεδο προσώπων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τόσο σε επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Η δόμηση του ψηφοδελτίου μας εστιάζει στους νέους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι και οι οποίες έχουν να επιδείξουν επαγγελματική εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα τους, καθώς και σε επιλεγμένους έμπειρους αυτοδιοικητικούς με χρόνια παρουσία στην αυτοδιοίκηση, με προφίλ κοινής αποδοχής από τους συμπολίτες μας.

Ως συνδυασμός πιστεύουμε στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της ανταγωνιστικότητας. Δεν πιστεύουμε στον αποκλεισμό.

Το προεκλογικό μας φυλλάδιο σε επίπεδο θέσεων έχει σαφή πολιτική κατεύθυνση και χαρακτήρα. Ωστόσο, γνωρίζοντας την ιστορία του έθνους μας και το συνεχή αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και ενότητα, τοποθετήσαμε σε εμφανές σημείο το σύμβολο του σύγχρονου ελληνισμού, τον Ρήγα Φεραίο, σύμβολο της νεολαίας της Αριστεράς που πίστεψε και πάλεψε για ένα καλύτερο μέλλον. Τιμάμε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, αλλά δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η παράταξη «Νέα Δυναμική» δε θα φιλοξενήσει στους κύκλους της ακροδεξιά ρητορική και αντίστοιχες πολιτικές συνεργασίες. Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ του σύγχρονου πολιτισμένο κόσμου.

Στόχοι – Πρόγραμμα
Στόχος της νέας διοίκησης του Δήμου Καλαμάτας είναι σε πρώτο στάδιο ο άμεσος οργανωτικός και διοικητικός εξορθολογισμός του Δήμου μας. Η ομάδα μας έχει ήδη ξεκινήσει τον οργανωτικό της σχεδιασμό. Τα γραφεία μας λειτουργούν καθημερινά στη διεύθυνση Σφακτηρίας 18, στην πόλη της Καλαμάτας, και εργαζόμαστε εντατικά για τη δημιουργία μιας σύγχρονης λύσης για τον πολίτη του Δήμου μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Συνεργασίες
Σε μια αυτοδιοικητική υποψηφιότητα οι συνεργασίες που τίθενται στο τραπέζι είναι κυρίως τριών επιπέδων. Οι θεσμικές, οι πολιτικές και οι προσωπικές.

Α. Σε επίπεδο θεσμικό, οι ισχυροί επαγγελματικοί δεσμοί μου με ακαδημαϊκούς και με διευθυντές εργαστηρίων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διασφαλίζουν στο Δήμο Καλαμάτας, σε επίπεδο τεχνικό και μελετητικό, μια ανεπιφύλακτη στήριξη, όπου και όποτε απαιτηθεί.

Β. Σε επίπεδο πολιτικό έχω μέχρι στιγμής συζητήσει δια ζώσης στα γραφείο μας στην Καλαμάτα με δύο εν ενεργεία βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και τηλεφωνικά με δύο ακόμα πολιτικά γραφεία εν ενεργεία βουλευτών του νομού μας. Επίσης, οι συζητήσεις με εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς είναι καθημερινές.

Γ. Σε προσωπικό επίπεδο έχουμε ήδη ξεκινήσει ενεργά τις επαφές μας με πολίτες του Δήμου μας, καθώς και με την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης μας. Επίσης, σε επίπεδο κοινοτήτων λαμβάνουμε σημαντική στήριξη και καθοδήγηση από τους πιο έμπειρους αυτοδιοικητικούς και το υφιστάμενο δίκτυό τους.