Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Μεσσηνία για τις ζημιές σε ελαιόκαρπο

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Μεσσηνία για τις ζημιές σε ελαιόκαρπο

Κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα βρεθεί στη Μεσσηνία την ερχόμενη Τρίτη, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, το βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Λαμπρόπουλο, κατόπιν επικοινωνίας τους, λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει ένεκα των καιρικών συνθηκών με τον ελαιόκαρπο.

«Σε επικοινωνία που είχα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο», όπως αναφέρει ο κ. Λαμπρόπουλος, «του έκανα γνωστό το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε στον ελαιόκαρπο, και ιδιαίτερα στις ελιές ποικιλίας Καλαμών, από τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων λόγω της μεγάλης υγρασίας και της χαμηλής θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας, με ηλιοφάνεια, την ημέρα, σε συνδυασμό με την προσβολή από το δάκο και το γλοιοσπόριο.

Ζήτησα από τον πρόεδρο να αποστείλει κλιμάκιο γεωπόνων για τη διαπίστωση της ζημιάς που έχει προξενηθεί.

Ο κ. Λυκουρέντζος μού υποσχέθηκε ότι την ερχόμενη Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, και σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Στάθη Αναστασόπουλο, θα επισκεφθούν το νομό μας γεωπόνοι με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Τρίπολης, Γιάννη Ασσιούρα, για τη διαπίστωση της έκτασης της ζημίας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία και να υπάρξει αίτημα κρατικής βοήθειας στους ζημιωθέντες παραγωγούς» .