Κόλλησε στο 1-1 η Καλαμάτα με την Προοδευτική

Κόλλησε στο 1-1 η Καλαμάτα με την Προοδευτική

Στο 1-1 κόλλησε η Καλαμάτα στη σημερινή αναμέτρηση με την Προοδευτική που διεξήχθη στο λασπωμένο Στάδιο της Παραλίας για τη 12η αγωνιστική της Super League 2.

Ο ερχομός του Νίκου Κακαλέτρη δεν έφερε την πολυπόθητη νίκη, αλλά έφερε «με το καλημέρα» αλλαγή στην εικόνα της ομάδας που προσπάθησε να παίξει ορθολογικό και ανοικτό ποδόσφαιρο, επιστρατεύοντας στο ματς όλη την επιθετική υπεροπλία που διαθέτουν οι «μελανόλευκοι», ενώ μετά από πολύ καιρό οι παίκτες επέδειξαν παθιασμένη αγωνιστική διάθεση -ιδιαίτερα στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα κυνηγώντας ολόκληρο το 3ποντο.

Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δυνατοί, αποτελεσματικοί στην άμυνα και επικίνδυνοι στην επίθεση, και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά του περυσινού αρχηγού της τοπικής μας ομάδας, Μπάμπη Παυλίδη. Η Καλαμάτα κατόρθωσε να «απαντήσει» αρκετά γρήγορα, καθώς ισοφάρισε στο 14’ με τον Αρναρέλλη, με πέναλτι που κέρδισε λίγο νωρίτερα ο Βασιλόγιαννης από τον Σινκ.

Στο β’ ημίχρονο η Προοδευτική είχε ένα 5λεπτο «φωτιά», βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας της Καλαμάτας, η οποία από τη μια είχε χάσει στο 40’ με τραυματισμό τον Λουπάνο και από την άλλη πίεζε για τη νίκη. Η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ δύο φορές με τον Μάντις (έπειτα από λάθος του Ματέους, στο 56’ σουτ που απέκρουσε ο Ταΐρης και έδιωξε ο Παπατόλιος και στο 57’ ανάποδο ψαλίδι-άουτ), άλλες δύο με τον Ευθυμίου (59’ ψαλίδι που μπλόκαρε ο Ταΐρης και κεφαλιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο γκολκήπερ της Καλαμάτας) και στο 61’ με τον Νταβιώτη να βγαίνει επικίνδυνα στην αντεπίθεση, αλλά σούταρε από αρκετά μακριά και ο Ταϊρης μπλόκαρε.

Σε όλα αυτά η Καλαμάτα η Καλαμάτα είχε να αντιτάξει την κλασικότερη και ωραιότερη φάση του αγώνα που άρχισε στο 67’ από πάσα του Κωνσταντινόπουλου μπροστά στον Πασά κι εκείνος και πάλι κάθετα στον Ρόβα, ο οποίος πρόλαβε και έβγαλε τη σέντρα στο 2ο δοκάρι εκεί όπου ο Μαρκόφσκι μόνος του και από πολύ κοντά δεν κατάφερε να κάνει σωστά το πλασέ στο άδειο ουσιαστικά τέρμα με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Ακολούθησε στο 70’ μια κεφαλιά του Μοζέρ που πέρασε βασανιστικά άουτ δίπλα στη ρίζα του απέναντι (δεξί για τον Αστρά) δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βασιλόγιαννη από δεξιά.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Κακαλέτρης): Tαΐρης, Λουπάνο (40′ λ.τ Μόζερ), Κωνσταντινόπουλος, Ασίγκμπα, Παπατόλιος, Αρναρέλλης (61′ Πασάς), Ματέους Άλβες, Β. Καραγκούνης, Τάτος (61′ Μαρκόφσκι), Βασιλόγιαννης, Ρόβας.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Αντώνης Νικοπολίδης): Αστράς, Νταβιώτης (85′ Ομπανόρ), Καρρίκι, Φάζος, Σινγκ (46′ Πότσι), Παντελίδης (46′ Μεγαρίτης), Αγγελόπουλος, Παυλίδης (69′ Αθ. Καραγκούνης), Τσακίρης (46′ Ευθυμίου), Μάντιτς, Πάβλας.

Δύο παιχνίδια-φωτιά με Ιεράπετρα, πρωτοπόρο
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο κ. Νικοπολίδης παραδέχθηκε ότι η ισοπαλία-πρώτη για φέτος ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, ενώ για την Καλαμάτα το «χ» στοιχίζει βαθμολογικά, καθώς μάλιστα έχει δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια μπροστά της, την Κυριακή στην Ιεράπετρα και την Παρασκευή 3 Φλεβάρη στο Στάδιο της Παραλίας με την πρωτοπόρο Κηφισιά.

Στις κερκίδες ο Λιποράσε
Στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης είναι η μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας, καθώς το ελλιπές ρόστερ φάνηκε καθαρά στο σημερινό παιχνίδι ή όπως το έθεσε μετά το ματς ο Νίκος Κακαλέτρης «Η ομάδα έχει ποιότητα, δεν έχει ποσότητα». Ο Λιποράσε, ο πρώην αμυντικός της Παναχαϊκής, αναμένεται να είναι το πρώτο χειμερινό απόκτημα της ομάδας και μάλιστα παρακολούθησε το παιχνίδι της Καλαμάτας με την Προοδευτική από τις κερκίδες.

Τέλος, απογοητευτική ήταν η παρουσία κόσμου -απογοητευμένου από την κακή πορεία της ομάδας και την απώλεια ουσιαστικά του στόχου της ανόδου- ενώ μετά το φινάλε του αγώνα οι φανατικοί φίλοι της Καλαμάτας «πολιόρκησαν» μέλος της διοίκησης ζητώντας εξηγήσεις. Ελάχιστοι ήταν και οι φιλοξενούμενοι οπαδοί κι έτσι δεν υπήρχε κίνδυνος επανάληψης των επεισοδίων που είχαν γίνει στο παιχνίδι κυπέλλου.

Super League 2-Nότιος Όμιλος
Πρόγραμμα-αποτελέσματα 12ης αγωνιστικής

Καλαμάτα – Προοδευτική 1-1

Παναχαϊκή – ΑΕΚ Β’ 4-0

Κυριακή 22/1, 14:45

Επισκοπή – ΟΦ Ιεράπετρας

Χανιά – Κηφισιά

Ηλιούπολη – ΠΑΟ Ρουφ

Δευτέρα 23/1, 15:15

Απόλλων Σμύρνης – Καλλιθέα

Τρίτη 24/1, 14:45

Ολυμπιακός Β’ – Ηρόδοτος

Η βαθμολογία

1.Κηφισιά 24 (8 αγ.)

2.Παναχαϊκή 24 (12 αγ.)

3.Απόλλων Σμύρνης 23 (10 αγ.)

4.ΟΦ Ιεράπετρας 21 (10 αγ.)

5.Καλλιθέα 19 (8 αγ.)

6.Καλαμάτα 18 (11 αγ.)

7.Χανιά 16 (10 αγ.)

8.Ηλιούπολη 15 (10 αγ.)

9.Αιγάλεω 12 (11 αγ.)

10.Ολυμπιακός Β’ 11 (9 αγ.)

11.Προοδευτική 10 (11 αγ.)

12.ΑΕΚ Β’ 8 (10 αγ.)

13.Ηρόδοτος 3 (8 αγ.)

14.Επισκοπή 2 (8 αγ.)

15.ΠΑΟ Ρουφ 0 (10 αγ.)

Η επόμενη αγωνιστική
Παρασκευή 27/1

ΑΕΚ Β’-Χανιά

Κυριακή, 29/1

Ηρόδοτος-Παναχαϊκή

Κηφισιά-Επισκοπή

Ιεράπετρα-Καλαμάτα

Προοδευτική-Απόλλων Σμύρνης

Δευτέρα 30/1

Καλλιθέα-Ηλιούπολη

ΠΑΟ Ρουφ-Αιγάλεω

Ρεπό: Ολυμπιακός Β’