Μίλτος Τεντόγλου – Εμμανουήλ Καραλής: Έτοιμοι για το «άνοιγμα» της φετινής χρονιάς

Μίλτος Τεντόγλου – Εμμανουήλ Καραλής: Έτοιμοι για το «άνοιγμα» της φετινής χρονιάς

Οι δύο κορυφαίοι αθλητές που έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές στην Καλαμάτα για την προετοιμασία τους, ετοιμάζονται για το «άνοιγμα» της χρονιάς με συμμετοχές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Άλμα εις μήκος

Τέσσερις δυνατές παρουσίες σε μίτινγκ στο εξωτερικό και συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μίλτου Τεντόγλου για τον κλειστό στίβο, πριν τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης (2-5/3).

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής θα ανοίξει τη σεζόν στις 2 Φεβρουαρίου στο Γκέτεμποργκ με στόχο να κυνηγήσει από νωρίς άλματα του αγωνιστικού του επιπέδου.

Λίγο αργότερα, θα λάβει έπειτα μέρος στους αγώνες indoor tour της WA στο Τορούν (8/2) και στην πόλη Λιεβέν (15/2), πριν κάνει το καθιερωμένο του πέρασμα μπροστά στο ελληνικό κοινό, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού (18-19/2).

Ταυτόζχρονα, δε θα μπορούσε να απουσιάζει και από το indoor tour της Μαδρίτης (22/2), που θα είναι ο τελευταίος του αγώνας πριν από το Ευρωπαϊκό κλειστού.

Ο Τεντόγλου ήταν νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2019 στη Γλασκόβη και του 2021 στο Τορούν και ένα από τα μεγάλα φαβορί για τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι σε περίπτωση νίκης στη διοργάνωση της Τουρκίας, θα πετύχει ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα, αφού θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία του αγωνίσματος που έχει στην κατοχή του τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό κλειστού. Μέχρι σήμερα μόλις τέσσερις άλτες έχουν καταφέρει να υπερασπιστούν τα χρυσά τους μετάλλια, ανάμεσα τους φυσικά και ο 25χρονος Έλληνας άλτης.

Άλμα επί κοντώ

Από την άλλη πλευρά, ο Εμμανουήλ Καραλής βαδίζει με σταθερά βήματα προς την περίοδο της χειμερινής αγωνιστικής δράσης, στη διάρκεια της οποίας θα επιδιώξει να δώσει το παρών στα κορυφαία γεγονότα.

Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Πολωνία όπου είχε την ευκαιρία να κάνει κοινή προετοιμασία με τον Πιοτρ Λίσεκ.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, που γυμνάζεται με τον πατέρα του, Χάρη Καραλή, αναμένεται να ξεκινήσει τους αγώνες του τέλη Ιανουαρίου με απώτερο στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

Στη συνέχεια αναμένεται να έχει παρουσία σε μίτινγκ στο εξωτερικό, ενώ θα συμμετάσχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ.

Ο 23χρονος αθλητής θα διεκδικήσει για τρίτη φορά τη συμμετοχή και διάκριση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού μετά την τέταρτη το 2019 στη Γλασκόβη.

Με πληροφορίες από το segas.gr