Νίκος Κακαλέτρης: Κυρίαρχη ομάδα η Καλαμάτα σε επίθεση και άμυνα

Νίκος Κακαλέτρης: Κυρίαρχη ομάδα η Καλαμάτα σε επίθεση και άμυνα

Ο Νίκος Κακαλέτρης είναι και επισήμως ο νέος προπονητής της Καλαμάτας στη θέση του Νίκου Αναστόπουλου.

Ο έμπειρος Καλαματιανός τεχνικός, με άμεσο συνεργάτη τον Γιώργο Πολυμενέα (ο Φραγκίσκος Κεράνης αποχώρησε τελικά) έκανε το απόγευμα της Πέμπτης την πρώτη του προπόνηση στα «Παλιάμπελα» και κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο με την ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές, όσο και με τις δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ.

Με σοβαρότητα και χαμηλούς τόνους, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση για την τιμητική πρόταση, να επιστρέψει ουσιαστικά ως επικεφαλής της ανδρικής ομάδας, υπογράμμισε ότι προέχει η ηρεμία και η άμεση αγωνιστική υποχρέωση του Σαββάτου με την Προοδευτική (2.45 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας).

Ο κ. Κακαλέτρης μιλώντας στο «Θ» έδειξε ικανοποίηση για την ανταπόκριση και τη διάθεση των παικτών και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Αν και ο χρόνος που υπάρχει για προετοιμασία είναι πολύ μικρός (αυτή θα ολοκληρωθεί σήμερα με πρωινή προπόνηση) ο ίδιος τονίζει ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. Κι αυτό στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στόχου για ένα σερί επιτυχιών που θα επιτρέψουν στην τοπική μας ομάδα να μειώσει τους 13 βαθμούς που τη χωρίζουν από την κορυφή της Super League 2 και . Ο νέος προπονητής της Μαύρης Θύελλας επισημαίνει ότι η ομάδα έχει καλό έμψυχο δυναμικό, όπως και ελλείψεις στο ρόστερ, για την κάλυψη των οποίων θα ανοίξει την άλλη εβδομάδα ο φάκελος των μετεγγραφών. Μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, το οποίο χρειάζεται δουλειά (και αυτό είναι …συνώνυμο με τον Κακαλέτρη) αλλά και χρόνο (που δικαιούται να πάρει από τη διοίκηση) είναι η ομάδα να αποκτήσει μια αγωνιστική ταυτότητα κυριαρχίας, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, δηλαδή (επιτέλους) να παίξει ποδόσφαιρο!

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία βγήκε στον αέρα περίπου στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, γνωστοποιώντας όλες τις προσθαφαιρέσεις στο τιμ και είναι η παρακάτω: «Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της κοινή συναινέσει με τον Νίκο Αναστόπουλο. Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία της ομάδας μας. Την ανέδειξε πρωταθλήτρια στη Football League και για 2 χρονιές προσπάθησε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να ανεβάσει την ομάδα στη Super League.

Φεύγει σαν φίλος και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του. Μαζί του αποχωρούν ο βοηθός Φραγκίσκος Κεράνης, ο Ισπανός γυμναστής Χόρχε Γκόμεζ, ο προπονητής τερματοφυλάκων Αντώνης Παναγιωτόπουλος και ο εργοφυσιολόγος Θανάσης Μουρτζιάπης.

Χρέη προπονητή αναλαμβάνει ο Νίκος Κακαλέτρης, ο μέχρι πρότινος προπονητής της K19, με βοηθό τον Γιώργο Πολυμενέα και γυμναστή τον Κώστα Αθανασόπουλο». Το τεχνικό τιμ θα συμπληρωθεί με έναν προπονητή τερματοφυλάκων και, εκτός απροόπτου, θα είναι ο Γιάννης Ζαλαώρα, ο οποίος αναμένεται άμεσα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Μέχρι πρότινος προσέφερε τις υπηρεσίες του στα Τρίκαλα (Γ’ Εθνική), αλλά έχει μεγάλη εμπειρία με ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως Καρδίτσα, Ιωνικό, Προοδευτική, Εθνικό Αστέρα, Φωκικό, Λάρισα και Λαμία, Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου, Λεβαδειακό, Εργοτέλη.

Με Μουρούσια αύριο η Κ19
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την Κ19 της Καλαμάτας στο αυριανό παιχνίδι με την Προοδευτική θα κοουτσάρει ο Ηλίας Μουρούσιας, ενώ είναι βέβαιο ότι ο Νίκος Κακαλέτρης θα συνεχίσει να την παρακολουθεί από κοντά, καθώς όλη του η πορεία είναι προσανατολισμένη με επιτυχία στην ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών.

Ο Μπακογιάννης «σφυρίζει» αύριο Καλαμάτα-Προοδευτική
Η ΕΠΟ κοινοποίησε χθες τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις προσεχείς αναμετρήσεις για τη 12η αγωνιστική της Super League 2. Την αναμέτρηση της Καλαμάτας με την Προοδευτική θα «σφυρίξει» ο Άγγελος Μπακογιάννης από την ΕΠΣ Αθηνών, ενώ όλοι οι ορισμοί για το Νότιο Όμιλο έχουν ως εξής:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου, 14:45

Παναχαϊκή-ΑΕΚ Β’: Τσάκαλης (Ηλείας), Καραλής (Ηλείας)-Ισακοβίδης (Λακωνίας). 4ος: Στάμος (Ηλείας)

Καλαμάτα-Προοδευτική: Μπακογιάννης, Μητροφάνης-Νικολάου (Αθηνών). 4ος διαιτητής: Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας). Παρατηρητής: Μάνθος (Αχαΐας)

Κυριακή 22 Ιανουαρίου, 14:45 μ.μ.

Επισκοπή-ΟΦ Ιεράπετρα: Τσατσουλής (Αθηνών), Τσακίρης (Δράμας) – Νάστος (Πρέβεζας-Λευκάδας). 4ος διαιτητής: Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων)

Χανιά-Κηφισιά: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Βεργέτης (Αργολίδας) – Κορώνας (Πειραιά). 4ος διαιτητής: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Ηλιούπολη-ΠΑΟ Ρουφ: Στεργιώτης (Αθηνών), Κομισοπούλου (Χανίων) – Μαρία Δέτση (Δωδεκανήσου). 4ος διαιτητής: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, 15:15 μ.μ.

Απόλλων Σμύρνης-Καλλιθέα: Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

Βοηθοί: Στάικος (Λασιθίου) – Νίκζας (Λάρισας). 4ος διαιτητής: Πουλόπουλος (Πειραιά)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου, 14:45 μ.μ.

Ολυμπιακός Β’-Ηρόδοτος: Βάτσιος (Αν. Αττικής).  Πλακάς (Δυτ. Αττικής) – Μανούρας (Δυτ. Αττικής)

4ος διαιτητής: Γεωργόπουλος (Αρκαδίας).