Ο Θανάσης Βασιλόπουλος στις 23 Ιανουαρίου “στέλνει” το δικό του μήνυμα

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος στις 23 Ιανουαρίου “στέλνει” το δικό του μήνυμα

Το τοπίο στους δήμους της Μεσσηνίας για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές

Ήταν 23 Ιανουαρίου του 2019, όταν ο τότε υποψήφιος και μετά δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ξεκινούσε την προεκλογική περίοδο του συνδυασμού του «Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», από την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», το ίδιο θα γίνει και φέτος, την ίδια ημερομηνία, εν όψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που αποτελεί και μια συμβολική κίνηση, ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε έναν απολογισμό της θητείας του, ο οποίος, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε (πανδημία, ενεργειακή κρίση), έχει – κατά τη γνώμη του- θετικό πρόσημο.

Στη συνέχεια θα μιλήσει και για το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών, ζητώντας από τους πολίτες του Δήμου την επανεκλογή του για την ολοκλήρωση των έργων που έχουν προγραμματιστεί κι έχουν ως στόχο να δώσουν περαιτέρω προστιθέμενη αξία στο Δήμο και στην καθημερινότητα των δημοτών.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν και νέα πρόσωπα που αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό του για μια νέα θητεία.

Ουσιαστικά, θα είναι αυτός που θα…ανοίξει την προεκλογική περίοδο, ενώ ακόμα διεξάγονται διεργασίες μεταξύ των υπόλοιπων υποψηφίων.

Για τους λάτρεις των αγώνων ταχύτητας, θα έλεγε κάποιος ότι ο νυν δήμαρχος ξεκινά από την pole position (πρώτη θέση) της προεκλογικής κούρσας.

Βέβαια, εκτός από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, την καθαρή πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο Καλαμάτας έχει εκφράσει και ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος θα προσπαθήσει για τη δημιουργία ενός πολυτασικού συνδυασμού.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ενδιαφέρον από τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχο, Παύλο Μπουζιάνη, ο οποίος μέχρι σήμερα αρκείται σε παρεμβάσεις στον τοπικό Τύπο για μείζονα ζητήματα του Δήμου, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα μία έκπληξη. Φυσικά, υποψηφιότητα – όπως και σε όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας- θα υπάρχει και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου πιθανότατα υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Δημήτρης Οικονομάκος.

Το προεκλογικό παζλ περιλαμβάνει και το μέλλον του σημερινού επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλου, ο οποίος, όπως φαίνεται, σε ένα από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια θα ξεκαθαρίσει την προσωπική του στάση. Ερωτηματικό αποτελεί το πώς θα εκφραστούν πολιτικά η Μαρία Οικονομάκου και η Τόνια Κουζή.

Το τοπίο στους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας
Στο Δήμο Μεσσήνης ο νυν δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος θα είναι και πάλι υποψήφιος, ενώ έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα ο τέως δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο καθηγητής Γιώργος Σπυρόπουλος. Η παράταξη της σημερινής μείζονος μειοψηφίας – μετά την αποχώρηση Τσώνη- με τον επικεφαλής της Τάσο Τσερπέ αναζητά την καλύτερη λύση για τη δημιουργία συνδυασμού.

Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος υπάρχουν ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας και ο τέως δήμαρχος  – επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Καφαντάρης.

Υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ άγνωστο είναι ακόμα το τι θα πράξει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βρεττάκος.

Στο Δήμο Τριφυλίας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης επιθυμεί μια νέα υποψηφιότητα, ενώ δυναμικά έχει δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του για συμμετοχή στις εκλογές και ο πρώην δήμαρχος Γαργαλιάνων, Άκης Κατρίτσης. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, της οποίας το όνομα “παίζει” και για το εθνικό ψηφοδέλτιο, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δριμής και ο παιδίατρος Γιάννης Κωνσταντόπουλος.

Στο Δήμο Δυτικής Μάνης έχει ανακοινώσει υποψηφιότητα ο επιχειρηματίας Γιώργος Χιουρέας. Ο δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας φαίνεται να το σκέφτεται, ενώ αποφασισμένοι να θέσουν υποψηφιότητα είναι οι αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας και Παναγιώτης Μπασάκος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξης Ρουτζούνης.

Στο Δήμο Οιχαλίας υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι η νυν δήμαρχος Γιώτα Γεωργακοπούλου και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Α.Π.