Ολοκληρώνονται οι μελέτης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές

Ολοκληρώνονται οι μελέτης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές

Μέχρι το τέλος του ερχόμενου μήνα αναμένεται να παραδοθούν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης που αφορούν στο έργο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, που χρηματοδοτείται με 8.500.000 ευρώ μέσω του προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Αυτό γνωστοποιήθηκε στην υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Περιφέρεια στην Τρίπολη, κατά την οποία διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η δημοπράτηση του σημαντικού αυτού έργου θα μπορέσει να γίνει στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου.

Οι εν λόγω μελέτες εκπονήθηκαν στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού “Πάρνωνας Α.Ε.”.

Οι μελέτες που θα παραδοθούν -και ενώ η τοπογραφική έχει ήδη παραληφθεί- είναι η αρχιτεκτονική, η μελέτη αναβάθμισης των παραλιακών μετώπων, η ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, η μελέτη ΣΑΥ – ΦΑΥ και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ θα παραδοθούν και τα τεύχη δημοπράτησης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης Παναγιώτης Μπασάκος, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, καθώς και εκπρόσωποι από τον “Πάρνωνας Α.Ε.” ΑΟΤΑ, όπως και των μελετητών.