Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Παρέμβαση ΠΑΣΠ, Λαϊκής Συσπείρωσης και ΚΚΕ για τη σίτιση των φοιτητών

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Παρέμβαση ΠΑΣΠ, Λαϊκής Συσπείρωσης  και ΚΚΕ για τη σίτιση των φοιτητών

Σε παρέμβαση για τους επιλαχόντες φοιτητές σίτισης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προέβη η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας, Κορίνθου και Τρίπολης.

Μεταξύ άλλων, ως Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη αιτείται:

-αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού προς τα ιδρύματα για να καλύπτονται οι ανάγκες των φοιτητών

-δωρεάν σίτιση όλων των επιλαχόντων φοιτητών, καθώς και αυτοί είναι δικαιούχοι σίτισης.

Επιπλέον, θα προβεί στις εξής κινήσεις:

-Αίτημα στον αντιπρύτανη Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την κοινοποίηση του οικονομικού προϋπολογισμού σχετικά με τη φοιτητική μέριμνα του ιδρύματος και το πώς ο προϋπολογισμός αυτός διανέμει το αντίστοιχο ποσό στις πόλεις και στα τμήματα του Πανεπιστημίου

-Αίτημα για άμεση συνάντηση με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με σκοπό τη διεκπεραίωση των αιτημάτων.

«Πάντα θα παλεύουμε και θα αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο που αξίζει σε όλους τους φοιτητές και θα στεκόμαστε στις πράξεις και όχι στα λόγια και τις ξύλινες καταγγελίες» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Λαϊκή Συσπείρωση-ΚΚΕ

Στο μεταξύ, επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την περικοπή δικαιούχων φοιτητών από τη δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Αφού εκθέτει το όλο ζήτημα, ρωτά την Περιφέρεια σε τι ενέργειες θα προβεί για να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των φοιτητών.

Ερώτηση για το ίδιο θέμα, ζητώντας να συνεχίσουν να σιτίζονται οι φοιτητές που κόπηκαν και να έχει πρόσβαση στη δωρεάν σίτιση το σύνολο των φοιτητών, κατατέθηκε και στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας. από το βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο.