ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: Αξιοπρεπής ήττα μέσα στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 2-0: Αξιοπρεπής ήττα μέσα στην Τούμπα

Με σκόρερ τον Μπράντον Τόμας (11′, 13′) και πολλούς αναπληρωματικούς στην ενδεκάδα του, ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την Καλαμάτα στη ρεβάνς της Τούμπας, παίρνοντας εύκολη πρόκριση στους «8» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας – Τραυματίστηκε και αποχώρησε κλαίγοντας ο Φιλίπε Σοάρες.

Ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση στους “8′ του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, χάρη στα δύο γκολ του Μπράντον Τόμας (12’ και 14’) και με συνολικό σκορ 4-0 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα βρει τον Παναθηναϊκό.

O Ραζβάν Λουτσέσκου, κυρίως, αλλά και ο Νίκος Αναστόπουλος προχώρησαν σε αλλαγές στις αρχικές ενδεκάδες των δύο ομάδων, μιας και η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο παιχνίδι (0-2) στην Καλαμάτα.

Ο Ρουμάνος προπονητής του «Δικεφάλου» σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την Καλαμάτα προχώρησε σε πέντε αλλαγές, έδωσε φανέλα βασικού στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς για πρώτη φορά στη σεζόν και μετά από 20 σερί επίσημα παιχνίδια στα οποία ο Ντόμινικ Κοτάρσκι υπερασπίστηκε την εστία του «Δικεφάλου».

Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν ξανά ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, διατηρήθηκαν οι Ντάντας και Νάρεϊ, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο ορεξάτος Μπράντον Τόμας.

Ο Ισπανός επιθετικός είδε τον αρχηγό του «Δικεφάλου» να επιχειρεί δύο φορές με δυνατά σουτ έξω από την περιοχή να νικήσει χωρίς επιτυχία τον Μέντες και από τις ασίστ του Νάρεϊ (12’ 1-0) και Μπίσεσβαρ (14’ 2-0) βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και πολύ γρήγορα να βάλει τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ με δύο γκολ.

Τελευταία φορά που ο Μπράντον Τόμας πέτυχε δύο γκολ σ’ ένα παιχνίδι ήταν στις 10 Ιουνίου 2017 με τη φανέλα της Μαγιόρκα κόντρα στη Χετάφε.

Το μόνο που δεν ήθελε ο Λουτσέσκου να προκύψει από ένα παιχνίδι τυπικής διαδικασίας ήταν κάποιος τραυματισμός. Τι… γλίτωσε πρώτος ο Σάστρε, ακολούθησε ο Νάρεϊ, όχι όμως και ο Φιλίπε Σοάρες που στο 32ο λεπτό πέρασε εκτός αγώνα λόγω μυϊκού προβλήματος. Τη θέση του Πορτογάλου μέσου πήρε ο συμπατριώτης του Αντρέ Ρικάρντο και κάπως έτσι επισπεύστηκε το ντεμπούτο του νεαρού μεσοεπιθετικού με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Το ρεκόρ του Τζίμα
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο β’ μέρος. Ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και ένας ακόμη τραυματισμός για τον ΠΑΟΚ, που έχασε τον Λευτέρη Λύρατζη χωρίς να έχει συμπληρώσει ο 22χρονος μπακ καν δέκα λεπτά στο χορτάρι. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Μαβιγκά χτύπησε στο μάτι (το πρόβλημα στο ζυγωματικό τον οδήγησε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις) και πέρασε αναγκαστικά εκτός αγώνα, με τον 18χρονο Σελιμάι να παίρνει τη θέση του.

Μαζί με τον Σελιμάι στο ματς πέρασε και ο Στέφανος Τζίμας για να γράψει ιστορία. Ο 17χρονος επιθετικός μπήκε στη λίστα των 10 νεότερων ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Μάλιστα ο Τζίμας ξεπέρασε τον μεγάλο Γιώργο Κούδα στη σχετική λίστα, καθώς την ημέρα του ντεμπούτο του είναι 17 ετών, 0 μηνών και 5 ημερών, ενώ ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ηλικία 17 ετών, 0 μηνών, 28 ημερών.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σάστρε (63’ Λύρατζης, 72’ Σελιμάι), Κάργας, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Ντάντας, Σβαμπ, Νάρεϊ (64’ Ζίβκοβιτς Α.), Μπίσεσβαρ (72’ Τζίμας), Φιλίπε Σοάρες (32’ Ρικάρντο), Τόμας.

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Mέντες, Ασίγκμπα, Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Μαβιγκά, Παπατόλιος, Μόζερ (84’ Τριανταφυλλάκης), Μπενίτες (70’ Κωνσταντινόπουλος), Καραγκούνης, Μαρκόφσκι (70’ Βασιλόγιαννης), Αρναρέλλης (75΄ Τάτος).

gazzetta.gr