Παρατείνεται η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης

Παρατείνεται η αεροπορική  σύνδεση Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης

Δεδομένη είναι η παράταση εκτέλεσης του αεροπορικού δρομολογίου Καλαμάτα- Θεσσαλονίκη μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την άγονη αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσαν, μιλώντας στο «Θάρρος», στελέχη της Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας που είναι υπεύθυνα για αυτές τις αεροπορικές συνδέσεις.

Σε ό,τι αφορά τον επαναληπτικό διαγωνισμό για τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα – Κύθηρα, ακόμα δεν έχει γίνει προκήρυξή του.

Νέος διαγωνισμός
Ο αρχικός διαγωνισμός της ΑΠΑ για τις άγονες γραμμές αφορούσε 28 δρομολόγια. Μόλις δε τις προηγούμενες μέρες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του μεγάλου διαγωνισμού των άγονων αεροπορικών γραμμών.

Από τον πρώτο διαγωνισμό κατακυρώθηκαν 10 γραμμές σε δύο αναδόχους, τις αεροπορικές εταιρείες SKY express και Olympic Air. Ειδικότερα, η SKY express ανακηρύχθηκε ανάδοχος σε 6 δρομολόγια και η Olympic Air σε 4.

Άλλες 10 αποχαρακτηρίστηκαν ως «άγονες» και σε 2 δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον (Καλαμάτα – Κύθηρα – Θεσσαλονίκη και Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά). Σε άλλες 6, στις οποίες θα ενταχθεί και η γραμμή Καλαμάτα – Κύθηρα – Θεσσαλονίκη, όπως και η νέα άγονη γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο, αναμένεται νέα προκήρυξη.

Παράταση του Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη
Στις 28 Δεκεμβρίου έληξε η διαβούλευση που είχε ανακοινώσει η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι αερομεταφορείς για τις 8 γραμμές που δεν είχε υπάρξει ενδιαφέρον.

Ακόμα δεν έχει βγει η προκήρυξη του διαγωνισμού για αυτές τις 8 γραμμές, κι αυτό αναμένεται να γίνει κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός.

Ωστόσο, και έπειτα από επιτυχή εξέλιξη του διαγωνισμού, η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η κατακύρωση «θα πάρουν» τουλάχιστον ένα δίμηνο. Παρά ταύτα, όπως μας διαβεβαίωσαν στελέχη της ΑΠΑ, η αεροπορική σύνδεση Καλαμάτας – Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να σταματήσει και θα παραταθεί η εκτέλεσή της.

Της Βίκυς Βετουλάκη