Περιοδεία σε δομές υγείας υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Γαλανόπουλου

Περιοδεία σε δομές υγείας υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας Γ. Γαλανόπουλου

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το γιατρό Γιάννη Γαλανόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας, συναντήθηκε την Τρίτη με αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιατρικού, του Οδοντιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα στις δημόσιες δομές υγείας, η ανεπάρκεια σε ασθενοφόρα, οδηγούς και σταθμούς του ΕΚΑΒ, η αποσάθρωση των Κέντρων Υγείας και οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα δύο νοσοκομεία του νομού.

Αναδείχθηκε, επίσης, το ζήτημα των φαρμάκων, με τις παράλληλες εξαγωγές, όπου πάρα το γεγονός ότι η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία παράγει μεγάλες ποσότητες, εμφανίζονται τεράστιες ελλείψεις ακόμα και σε απλά, βασικά φάρμακα. Τονίστηκε ότι, όσο το φάρμακο είναι εμπόρευμα, υπόκειται στους νόμους της αγοράς και τέτοια φαινόμενα θα συμβαίνουν.

Συζητήθηκε ακόμα το ζήτημα των συντάξεων του ΤΣΑΥ, ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που βρίσκονται πια σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο.

Την επομένη πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί, αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση και προβληματισμός με το προσωπικό, ενώ έγινε συνάντηση και με το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Νομού Μεσσηνίας. Εκφράστηκε μεγάλη ανησυχία για την τεράστια υποστελέχωση, τις συνεχείς μετακινήσεις, την υπερεφημέρευση, ενώ αναδείχτηκε ακόμα μια φορά η τραγική κατάσταση την περίοδο της πανδημίας και για τους ασθενείς και για το προσωπικό.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Γιάννης Γαλανόπουλος μίλησε σε σύσκεψη υγειονομικών στο Brooklyn live stage, όπου αναδείχτηκε η ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές, ενώ συζήτησε με υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τις εξελίξεις στην υγεία και την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, εκτός από το ζήτημα του ποιο κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων μπορεί να είναι αύριο κυβέρνηση, εκφράζεται και το εξής στοιχείο: ένα 30% που στο ερώτημα Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ λέει κανένας από τους δύο και ένα 25% που λέει ότι θα μπορούσε να συναντηθεί στην κάλπη με το ΚΚΕ.

Όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται ότι η κυβερνητική εναλλαγή δεν αποτελεί λύση, οι αποφάσεις είναι προειλημμένες, κάθε κυβέρνηση σε αυτά τα πλαίσια, στον καπιταλισμό, θα είναι κυβέρνηση αντιλαϊκή. Κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να ταυτίζεται με την εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ, με τα μνημόνια, αριστερά και δεξιά, με το πετσόκομμα των συντάξεων και την τεράστια ακρίβεια. Το μόνο πραγματικό ζητούμενο για το λαό και τις ανάγκες του είναι από ποια θέση μετά τις εκλογές θα δώσει τη μάχη για καλύτερους όρους ζωής. Μόνο με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, με ενίσχυση της γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης και με ενεργό συμμετοχή στο κίνημα και στους αγώνες μπορεί να σπάσει η μαυρίλα και η απογοήτευση, να πετυχαίνει κατακτήσεις ο λαός, έστω και σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο».