Πήρε Μπαξεβάνο -Με Λιποράσε στην Ιεράπετρα σήμερα η Καλαμάτα

Πήρε Μπαξεβάνο -Με Λιποράσε στην Ιεράπετρα σήμερα η Καλαμάτα

Τη δεύτερη μετεγγραφή της ανακοίνωσε η Καλαμάτα, καθώς απέκτησε τον Νίκο Μπαξεβάνο.

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο. Προηγούμενες ομάδες που έχει αγωνιστεί είναι: Άρης U19, Λάτσιο U19, Πανιώνιος, FC Botosani, Chindia και FK Spartak Subotica από την οποία έμεινε ελεύθερος.

«Τον καλωσορίζουμε στη Μαύρη Θύελλα και του ευχόμαστε να είναι υγιής και να έχει επιτυχίες με την ομάδα μας» αναφέρει η ΠΑΕ.

Ο Μπαξεβάνος δεν προλαβαίνει να είναι στην αποστολή για Ιεράπετρα, όμως την τοπική μας ομάδα απέναντι στον ισχυρό ΟΦΙ αναμένεται να ενισχύσει ο Νάτσο Λιποράσε. Μια σημαντική προσθήκη για τον προπονητή, Νίκο Κακαλέτρη και στην κατάλληλη στιγμής, καθώς από την κυριακάτικη αναμέτρηση για τη 13η αγωνιστική της Super League 2 θα απουσιάσει ο τραυματίας Λουπάνο και ο Μπακαγιόκο, που βρίσκεται στο εξωτερικό. ΑΕΚ Β’-Χανιά 0-1

Η αυλαία της αγωνιστικής για το Νότιο Όμιλο άνοιξε με την αναμέτρηση AEK B’-Χανιά, που έληξε 0-1 υπερ των Κρητικών. Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 29/1, 2.45 μ.μ.: Ηρόδοτος-Παναχαϊκή, Κηφισιά-Επισκοπή, ΟΦ Ιεράπετρας-Καλαμάτα, Προοδευτική-Απόλλων Σμύρνης. Δευτέρα 30/1: Καλλιθέα-Ηλιούπολη (3.15 μ.μ.) και ΠΑΟ Ρουφ-Αιγάλεω (2.45 μ.μ.). Ρεπό έχει ο Ολυμπιακός Β’

Πιέζει η Super League 2 για τα 5,2 εκ. ευρώ του στοιχήματος
Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χθες στη Super League 2, μέσα από το οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα να οριστεί Β’ Αντιπρόεδρο τον Νεκτάριο Παλτόγλου της ΠΑΕ Αιγάλεω και να ανατεθεί στην εταιρεία 4hats την εμπορική ανάπτυξη της κατηγορίας. Κυρίως όμως το ενδιαφέρον περιστράφηκε στην προσπάθεια καταβολής μεριδίου από το Στοίχημα, όπως προβλέπεται νομοθετικά αλλά και με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Πολιτισμού και Αθλητισμού του 2021. Το σχετικό αίτημα απεστάλη στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Αυγενάκη και σε αυτό επισημαίνεται ότι στην προηγούμενη καταβολή οι ομάδες είχαν λάβει μόλις το 40% από τα προβλεπόμενα, τονίζοντας την ανάγκη να μην υπάρξουν περικοπές, λόγω και των αυξημένων αναγκών. «Για τις μελλοντικές χρήσεις να οριστεί συνάντηση, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, όλων των φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού και να καθοριστεί ένα πλάνο με αυστηρότερα κριτήρια χρηματοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου» καταλήγει η ανακοίνωση της Super League 2.

Για την ώρα πάντως το θέμα έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, καθώς η Super League 1 επιμένει να πάρει 22 εκατομμύρια ευρώ, όπως και πέρυσι, τη στιγμή που η συνολική χρηματοδότηση που έχει ανακοινωθεί από τον κ. Αυγενάκη είναι  30,5 εκατ. ευρώ. Βάσει της ΚΥΑ, η SL2 έχει λαμβάνειν το 17%, δηλαδή 5,2 εκατ. ευρώ, όμως μερίδιο δικαιούνται και λίγκες άλλων ομαδικών αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ).