Σφοδρή επίθεση Περικλή Μαντά σε ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση Περικλή Μαντά σε ΣΥΡΙΖΑ

«Όσο η χώρα γυρνά σελίδα, τόσο πιο τοξικό το κλίμα που δημιουργούν»

«Όσο η χώρα μας γυρνά σελίδα, όσο ανακτούμε αναγνώριση διεθνώς, όσο αντιμετωπίζουμε με επιτυχία μεγάλες και πρωτοφανείς κρίσεις και όσο αντιμετωπίζουμε με αυτοπεποίθηση την τουρκική επιθετικότητα, τόσο η αντιπολίτευση ασφυκτιά – τόσο της λείπει οξυγόνο. Και τόσο πιο τοξικό γίνεται το κλίμα που δημιουργούν».

Αυτά ήταν τα λόγια του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, με τα οποία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει τη δημιουργία χάους, καθώς βρίσκεται σε μια θέση «χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς πυξίδα».

Ο κ. Μαντάς έκανε ειδική αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις με τη σύλληψη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης του προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis «Μάξιμου Σαράφη», τονίζοντας ότι «ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που από το βήμα της Βουλής τον χαρακτήριζε “ήρωα”», ενώ επιτέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η ηθική σας βάση; Για αυτό το κράτος δικαίου μιλάτε;».

Κατά το Μεσσήνιο βουλευτή η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να κρύβεται και να μην απαντά στις επώνυμες καταγγελίες για «μαύρες σακούλες με χρήματα» προς το κόμμα, ούτε να μην παίρνει θέση για το πρόσωπο με την κωδική ονομασία «Α2» και το ρόλο του, όπως προέκυψε μέσα από τα sms μεταξύ Ν. Παππά και Χ. Καλογρίτσα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην περίπτωση της «μικρής Μαρίας του Έβρου», εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υιοθέτηση ψευδών ειδήσεων που διασύρουν τη χώρα διεθνώς, ενώ σημείωσε ότι «η υπόθεση δεν ήταν ένα αθώο μικρό ψεματάκι», αλλά αντιθέτως ήταν μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση που λειτουργούσε ως «πρόπλασμα και βάση» για ένα διεθνές διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας.

Όσον αφορά στο ζήτημα των επισυνδέσεων, ο βουλευτής χαρακτήρισε «σαφή και ξεκάθαρη» τη θέση της κυβέρνησης από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ τόνισε ότι άμεσα ελήφθησαν όλα τα μέτρα ώστε να αποφευχθούν νέα ζητήματα στο μέλλον. Παράλληλα στάθηκε στο «τοξικό κλίμα» που έχει δημιουργηθεί αποδίδοντάς το στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας επίσης ότι τα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα «δεν ωφελούν την αντίληψή μας, ούτε βοηθούν στη διερεύνηση του ζητήματος».

Παράλληλα, όσον αφορά στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε ότι «για πρώτη φορά βλέπουμε το εξής παράδοξο: να γίνονται τόσο βαριές αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, να οδηγούνται πρώην υπουργοί του στα ειδικά δικαστήρια, να αποκαλύπτεται το θέατρο που έπαιζαν για το Μάτι και να ξεγυμνώνεται η ανεπάρκειά τους. Και αυτοί που τα έκαναν πράξη όλα αυτά, να αυτοπαρουσιάζονται σήμερα ως δήθεν τιμητές της νομιμότητας και υπερασπιστές του κράτους δικαίου».