Τι κρύβεται στο καταγραφικό των συστημάτων παρακολούθησης και προστασίας της δεξαμενής του Κάστρου;

Τι κρύβεται στο καταγραφικό των συστημάτων παρακολούθησης και προστασίας της δεξαμενής του Κάστρου;

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Αθανασόπουλο, πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης, με σκοπό να ενημερωθώ τους λόγους που πήγε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καλαμάτας, συνοδευόμενος από τεχνικό, στέλεχος του Συνδέσμου, πληροφορήθηκα την παραβίαση και καταστροφή της ασφάλειας της πόρτας του χώρου φύλαξης της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης, χωρίς να σημειωθεί όμως κάποια κλοπή.

Σε αίτημά μου να δω άμεσα το καταγεγραμμένο συμβάν στο ηλεκτρονικό μέσο και στο οποίο υπάρχει όλη η σκηνή της διάρρηξης, απάντησε με τρόπο ο οποίος δεν αρμόζει στην ιδιότητά μου ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. του Συνδέσμου, αλλά και τη σοβαρότητα του γεγονότος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μου, η ασφάλεια του χώρου αποκαταστάθηκε από το Σύνδεσμο στην περιοδική επίσκεψη του υπευθύνου για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων του Συνδέσμου Ύδρευσης το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι παρά πολλά. Δύο είναι χρήσιμο να απαντηθούν από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας χωρίς ασάφειες και περιστροφές.

Ήταν άλλη δημοτική υπηρεσία που διέρρηξε το χώρο με εντολή να διενεργήσει κάποιες εργασίες στον ευαίσθητο αυτό χώρο; Αλλά γιατί ανεύθυνα, κρυφά από το Σύνδεσμο Ύδρευσης, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος νομικά και τεχνικά για τη δεξαμενή;

Γιατί τότε, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είχε νόμιμη εντολή, πράγμα δύσκολο χωρίς ενημέρωση του προέδρου του Συνδέσμου, δεν αποκατέστησε αυτομάτως τη φθορά που προκάλεσε στη φύλαξη και την ασφάλεια του χώρου και δεν ενημέρωσε εκ των υστέρων το Σύνδεσμο να συμμαζέψει;

1) Ζητώ να επιτραπεί να δει το υλικό καταγραφής όποιο μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου είτε όποιος επικεφαλής παράταξης των Δημοτικών Συμβουλίων Καλαμάτας, Μάνης και Μεσσήνης το θελήσει.

2) Ζητώ να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου αποκλειστικά με αυτό το θέμα, παρουσία όποιου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου θελήσει να παραστεί.

Με την ευκαιρία σημειώνω ότι ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση οικονομικά, από τις υπερβολικές αυξήσεις του ρεύματος, την απουσία στήριξης του από την Πολιτεία, ενώ συνεχίζει να στηρίζεται στην υπερπροσπάθεια των λιγοστών εργαζομένων του.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, υπενθυμίζω με την ευκαιρία, μετά σχετική ερώτηση που έγινε, ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε και δεσμεύτηκε ότι, όσον αφορά στην αύξηση της τιμής πώλησης νερού προς τη ΔΕΥΑΚ, αυτή θα απορροφήσει την αύξηση, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες για όσο αυτό χρειάζεται και οι τρεις Δήμοι αναλογικά θα αυξήσουν τις πάγιες καταβολές τους.

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ο δήμαρχος έδωσε εντολή να αρθεί η σχετική άρνηση υπηρεσιακού παράγοντα και να καταβάλει τις υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΚ από τον Αύγουστο προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης χωρίς άλλη καθυστέρηση, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υλοποιηθεί η σχετική εντολή.

Του Σταμάτη Μπεχράκη
Μέλους Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ύδρευσης, μέλους Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ, δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας