Των Τριών Ιεραρχών με… ψηφοδέλτια

Των Τριών Ιεραρχών με… ψηφοδέλτια

Τέλος Ιανουαρίου και οι υποψήφιοι βουλευτές στη Μεσσηνία

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει (σ.σ. μάρτυρας οι επισκέψεις των πολιτικών αρχηγών σε πόλεις και χωριά, αλλά και οι κομματικές εκδηλώσεις). Αυτό που απομένει να απαντηθεί είναι το πότε θα κληθούν οι πολίτες να επιλέξουν τους καλύτερους για την υπεράσπιση του μέλλοντός τους.

Οι ειδήσεις και τα σχόλια γύρω από την προετοιμασία των κομμάτων δίνουν και παίρνουν. Η Νέα Δημοκρατία έκανε μεγάλη σύσκεψη, με περισσότερα από 20 στελέχη να έχουν πάρει ο καθένας και μια δουλειά για τις εκλογές. Επικεφαλής ο Γιάννης Μπρατάκος στον εκλογικό αγώνα και από κοντά οι κ.κ. Νέζης και Παύλος Μαρινάκης.

Η τριάδα αυτή έχει οριστεί να έχει έτοιμα και τα ψηφοδέλτια με τις λίστες των βουλευτών που θα κατέβουν στις εκλογές. Οι πληροφορίες λένε ότι το έργο της τριάδας θα έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι το τέλος του μήνα δηλαδή. Έως τότε θα έχουν δημοσιοποιηθεί και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρα από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά θα είμαστε έτοιμοι για κάλπες, όποτε το αποφασίσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Συμπέρασμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”: Μπορεί να πάνε οι εκλογές Μάιο ή Ιούνιο; Αδύνατο, πιο κοντά θα έρθουν και αυτό είναι σίγουρο.

Πάντως, όπως έχουμε αναφέρει και σε ρεπορτάζ του “Θ”, η ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων, τουλάχιστον των μεγαλύτερων κομμάτων, δεν είναι και εύκολη υπόθεση στη Μεσσηνία. Μέχρι σήμερα υπάρχουν κενά, έστω και μικρά, για τη δημοσιοποίηση της τελικής λίστας

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με επισήμανση του “Οικονομικού Ταχυδρόμου”, οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διήμερο κάνουν τη Ν.Δ. να χαμογελά και τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι προβληματισμένος, ενώ στο ΠΑΣΟΚ μάλλον… κλαίνε.

Η Alco έδωσε διαφορά 6,9 μονάδες, μόλις 0,4 κάτω από την προηγούμενη έρευνα. 31% για τη Ν.Δ., 24,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 10,7% για το ΠΑΣΟΚ. Η δημοσκόπηση της Opinion Poll δίνει προβάδισμα 8,2% της Ν.Δ. με ποσοστό 34,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26% και το ΠΑΣΟΚ στο 10,5%. Το γκάλοπ της Interview δίνει Ν.Δ. 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ με 25,6% και ΠΑΣΟΚ στο 10,1%, δηλαδή διαφορά 6,9%.

Στην Κουμουνδούρου, βέβαια, καλά κάνουν και αμφισβητούν τις μετρήσεις κι επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα υποεκτιμάται. Αλλά τουλάχιστον οι έρευνες δείχνουν ότι πρώτο κόμμα θα είναι η Ν.Δ, έστω και με μικρή διαφορά. Τουλάχιστον έτσι λένε όλοι οι εκλογολόγοι.

Αν η Ν.Δ. θα πλησιάσει την αυτοδυναμία ή θα βάλει γερά θεμέλια να την πάρει στις δεύτερες εκλογές, αυτό θα κριθεί από πολλά. Πάντως, το πρόβλημα το έχει το ΠΑΣΟΚ κι αν ισχύουν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, κανείς στη Χ. Τρικούπη δε θα πρέπει να είναι χαρούμενος.

Α.Π.