Βόλεϊ: Υποψήφια η Καλαμάτα για το «Final Four» του Κυπέλλου Ανδρών

Βόλεϊ: Υποψήφια η Καλαμάτα για το «Final Four» του Κυπέλλου Ανδρών

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη με μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ.

Ο ιστορικός Μεσσηνιακός Γ.Σ. τη 10ετία του 1980 αγωνίστηκε  στην Α΄ Εθνική κατηγορία, ενώ και άλλες ομάδες της πόλης, όπως η ΓΕ Μεσσηνίας, η Καλαμάτα ’80, ο Απόλλων Καλαμάτας, ο Ακρίτας Καλαμάτας, έπαιξαν (ή παίζουν ακόμη) σε υψηλές κατηγορίες.

Παράλληλα από μεσσηνιακές ομάδες αναδείχθηκαν  αθλητές και αθλήτριες με συμμετοχές στις εθνικές ομάδες, σε μεγάλους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς Συλλόγους.

Στην Καλαμάτα το 2014 διεξήχθη  το «Final 8” του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ Ανδρών, ενώ το τρόπαιο κατέκτησε η ΑΕ Νίκαια, ενώ αρκετές φορές έχουν έρθει  στην περιοχή μας οι Εθνικές ομάδες βόλεϊ για προετοιμασία και φιλικούς αγώνες.

Η Μεσσηνία διψά για μεγάλες διοργανώσεις. Σύμφωνα δε με πληροφορίες μας, γίνονται διεργασίες ώστε τον προσεχή Μάρτιο να διεξαχθεί το “Final Four” του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ Ανδρών. Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσία του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, συνεργατών του, στελεχών της ΕΟΠΕ και μελών του Δ.Σ. της Καλαμάτας ’80, όπου συζητήθηκαν το ενδεχόμενο αυτή η σπουδαία διοργάνωση να φιλοξενηθεί στην πόλη μας, αλλά και να έρθει το καλοκαίρι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα η Εθνική ομάδα των Ανδρών για προετοιμασία.