Υποψήφιος του ΚΚΕ στην Αθήνα ο Καλαματιανός Κ. Γουλιάμος

Υποψήφιος του ΚΚΕ στην Αθήνα ο Καλαματιανός Κ. Γουλιάμος

Συνεδρίασε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και κατέληξε στο πρόγραμμα δράσης του κόμματος για το επόμενο διάστημα, στη βάση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων και με ορίζοντα την επερχόμενη μάχη των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε το βασικό κορμό των υποψηφίων του κόμματος στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και επεξεργάστηκε βασικά ζητήματα που αφορούν στο περιεχόμενο του πολιτικού ανοίγματος μπροστά στις εκλογικές μάχες. Επίσης, συζήτησε για την τελική ευθεία προς το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ που θα γίνει 10-12 Φλεβάρη 2023, με στόχο την επιτυχία του.

«Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και της ΚΝΕ σε συστράτευση και δράση για την οργάνωση και πραγματοποίηση μιας νέας πλατιάς πολιτικής εξόρμησης στο λαό με στόχο την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η οποία αποτελεί την καλύτερη απάντηση απέναντι στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και μπροστά στην εκλογική μάχη.

Η πολύπλευρη πολιτική, οργανωτική και εκλογική ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι όρος για να ανέβει ο βαθμός οργάνωσης, μαχητικότητας και αποτελεσματικότητας στην παρέμβαση του ίδιου του εργατικού – λαϊκού κινήματος στις εξελίξεις, που είναι ζωτικής σημασίας, πιο αναγκαία και επείγουσα από ποτέ. Αυτό είναι και το περιεχόμενο της αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ, που αποτυπώνεται και στο σύνθημα “Ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής, με ΚΚΕ πιο δυνατό”», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, εκτός από τους υποψήφιους βουλευτές της Μεσσηνίας, ο νομός και η Καλαμάτα θα εκπροσωπηθούν και στο Βόρειο Τομέα Αθηνών από τον Κώστα Γουλιάμο, ο οποίος έχει διατελέσει πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και έχει συγγράψει με τον Μίκη Θεοδωράκη το βιβλίο «Στη διαλεκτική της αρμονίας».
Α.Π.