1ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Έρχεται υποσχόμενο να καλλιεργήσει την επαφή των παιδιών με την Τέχνη του Κινηματογράφου

1ο Παιδικό & Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Έρχεται υποσχόμενο να καλλιεργήσει την επαφή των παιδιών με την Τέχνη του Κινηματογράφου

Μέσα από τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, και άλλων τοπικών φορέων

Συνεχίζοντας τη δημιουργική και άκρως δραστήρια παρουσία της στο πολιτιστικό προϊόν της πόλης, και με αφορμή τη χθεσινή συμπλήρωση δέκα χρόνων από την επανίδρυσή της, η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας παρουσίασε το νέο της εγχείρημα, το οποίο προέκυψε από τη συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της «Φάρις» και του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για το νεοσύστατο «Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας» στην υλοποίηση του οποίου συνέβαλαν και άλλοι τοπικοί -και όχι μόνο, φορείς.

Σε ένα τριήμερο γεμάτο από ταινίες και παράλληλες δράσεις, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 12 Φεβρουαρίου, στο χώρο του αμφιθεάτρου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», με ελεύθερη είσοδο για μικρά αλλά και… μεγαλύτερα παιδιά, θα δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά από 2 χρόνων να έρθουν σε επαφή με κινηματογραφικό υλικό που ανταποκρίνεται στην ηλικία τους. Μάλιστα, ολόκληρο το φεστιβάλ έχει κατηγοριοποιηθεί θεματικά, ώστε η κάθε ηλικία να λάβει τα κατάλληλα μηνύματα για αξίες, όπως είναι ο σεβασμός, η κοινωνικότητα, ο διάλογος, η συνεργασία και η δημιουργικότητα.

Πάνω σε αυτό έγκειται και η συζήτηση που θα ανοίξει κατά τη διάρκεια επιλεγμένων προβολών με επιστημονικά καταρτισμένους επαγγελματίες της πόλης, γύρω από θεματικές των εκάστοτε ταινιών.

Όπως σημείωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ, εκπροσωπώντας τόσο την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας όσο και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, τη δεύτερη μέρα (Σάββατο 11/2) οι μικροί φίλοι του Κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό «Κάνε το Καλό», που θα αφορά στη δημιουργία ενός κινηματογραφικού αφηγήματος, το οποίο στη συνέχεια θα παρουσιάσουν στο κοινό.

Στο κλείσιμο της μέρας θα ακολουθήσει ζωντανή συναυλία με τον Μεσσήνιο Νίκο Χριστόπουλο, που θα παρουσιάσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Παράλληλο Σύμπαν».

Μια ακόμα ξεχωριστή δράση που θα λάβει χώρα την τελευταία μέρα του φεστιβάλ (Κυριακή 12/2) είναι η συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Ειδικότερα, οι μαθητές του θα ερμηνεύσουν μουσικά κομμάτια κατά τη διάρκεια προβολής βωβού κινηματογράφου για παιδιά από 5+ χρόνων.

Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στην ιστοσελίδα του: www.filmhouse.gr/kalyff/.

Χρ.Μ.