Άρχισαν οι προβολές του πρώτου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Άρχισαν οι προβολές του πρώτου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Από χθες το πρωί και την εκπαιδευτική ζώνη άρχισαν οι προβολές του πρώτου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας, καρπού της συνεργασίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας και της Filmhouse / Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου και της «Φάρις», υποδεχόμενες μαθητές και δασκάλους σε μια κινηματογραφική γιορτή που θα κρατήσει μέχρι αύριο Κυριακή 12/02.

Ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο προκαλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν με ελεύθερη είσοδο.

Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο 11/12, στις 4.00 το απόγευμα, η κα Παναγιώτα Μηλίτση, κοινωνική λειτουργός, συντονίστρια Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS, θα προλογίσει την ενότητα «Ανθρώπινα δικαιώματα και περιβάλλον». Στις 5.30 το απόγευμα η κα Ντιμιλένα Δούρου, ψυχολόγος – αθλητική ψυχολόγος MSc, θα συζητήσει για τον αθλητισμό και το bullying της ταινίας «Ο τερματοφύλακας του Λίβερπουλ».

Αύριο Κυριακή 12/12, στις 8.00 το βράδυ, η κα Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, κοινωνική ανθρωπολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας, θα συζητήσει για το καταπληκτικό «400 χτυπήματα».