Χαμηλό ακόμα το ενδιαφέρον των αποκριάτικων επισκεπτών της Μεσσηνίας

Χαμηλό ακόμα το ενδιαφέρον των αποκριάτικων επισκεπτών της Μεσσηνίας

Συγκρατημένες έως ελάχιστες οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

Δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα τα μηνύματα που έχουν λάβει μέχρι τώρα τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας, αλλά και της Καλαμάτας, η οποία λόγω του καρναβαλιού ευελπιστεί σε αυξημένη επισκεψιμότητα, καθώς οι κρατήσεις που γίνονται για τις Απόκριες είναι ακόμα πολύ περιορισμένες.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας απέχει λιγότερο από 20 ημέρες και οι ξενοδόχοι ελπίζουν πλέον σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στην περιφέρεια της Μεσσηνίας θα παραμείνουν κλειστά και αυτές τις μέρες, ενώ τα περισσότερα αναμένεται να ανοίξουν την περίοδο του Πάσχα, που κι αυτό φέτος είναι αρκετά νωρίς. Πολλά, δε, θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Μεγάλος ανταγωνιστής τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, που έχουν την ευελιξία να «ανοίγουν» και να «κλείνουν» όποια περίοδο θέλουν, προσφέροντας εναλλακτικές σε ταξιδιώτες.

Δειλό ενδιαφέρον
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, τόνισε ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τη Μεσσηνία, κρίνεται πολύ δειλό και πρόσθεσε: «Οι Απόκριες θα είναι συνάρτηση των καιρικών συνθηκών και δεύτερον της ιδιαιτερότητας που έχουν οι πελάτες μας, που είναι εγχώριος τουρισμός και οι οποίοι έχουν την ιδιομορφία να κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή».

Ο ίδιος επισήμανε ότι μετά μια μακρά περίοδο με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, που βοήθησαν τον τουρισμό, τώρα διανύουμε περίοδο με πολύ κακές καιρικές συνθήκες, που επηρεάζουν τον κόσμο. «Έχουμε μπροστά μας μερικές μέρες ακόμα και περιμένουμε. Εμείς, πάντως, είμαστε έτοιμοι», κατέληξε ο κ. Καραλής.

Συγκρατημένα και στην Καλαμάτα
Συγκρατημένη κινητικότητα καταγράφεται, κυρίως, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στις 25, 26, 27 Φεβρουαρίου και για την πόλη της Καλαμάτας, η οποία μαζί με τη Μεσσήνη διοργανώνουν τις περισσότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νομό και, μάλιστα, ολοκληρωμένα για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια λόγω πανδημίας.

Όπως σημείωσε από το ξενοδοχείο Elite City Resort η υπεύθυνη υποδοχής Αθανασία Κατσουλάκου, σιγά σιγά υπάρχει μια κινητικότητα και ζήτηση, χωρίς όμως οι κρατήσεις να είναι πάρα πολλές.

Πολλοί κάνουν έρευνα αγοράς και κάποιοι από αυτούς προχωρούν σε κρατήσεις, παρά το γεγονός ότι το ξενοδοχείο είναι παραλιακό και όχι στο κέντρο της πόλης, λόγω των εκδηλώσεων.

Ο κ. Παναγιώτης Καραγεωργίου από το ξενοδοχείο Elektra Hotel σημείωσε ότι ακόμα δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, καθώς αυτό συνήθως εκδηλώνεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Μικρή ανταπόκριση προβλέπεται φέτος να υπάρξει και από μικρά γκρουπ ταξιδιωτών, καθώς οι εκτιμήσεις είναι πως κάποια δε θα μπορέσουν καν να συμπληρωθούν.

«Η κράτηση για να γίνει από κάποιον θέλει καλή ψυχολογία κι αυτή την περίοδο είναι δύσκολο. Ούτε ο καιρός βοηθάει, αλλά ούτε και η οικονομική κατάσταση. Αν αυτή τη στιγμή είχαμε καλό καιρό, θα γίνονταν κρατήσεις, ενώ ο κόσμος είναι πολύ πιεσμένος και με τα έξοδα που έχει», υπογράμμισε ο κ. Καραγεωργίου.

Λίγο πιο αισιόδοξα είναι τα όσα ακούσαμε από τον κ.  Νίκο Γεωργακάκη, από το ξενοδοχείο Rex Hotel, στο κέντρο της Καλαμάτας. «Υπάρχει ένα σχετικό ενδιαφέρον, αλλά όχι και πολύ δυναμικό. Για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας οι κρατήσεις κυμαίνονται περίπου στο 70-75%. Έχουμε και κάποιο γκρουπάκι από οργανωμένο τουρισμό. Αλλά οι μεμονωμένοι επισκέπτες τώρα ξεκινούν δειλά δειλά να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι τόσο δυναμική η ζήτηση», σημείωσε ο κ. Γεωργακάκης.

Της Βίκυς Βετουλάκη