ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Καλαμάτας: Κοπή πίτας με μήνυμα για αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Καλαμάτας: Κοπή πίτας με μήνυμα για αυτοδυναμία  στις επερχόμενες εκλογές

H καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε προχθές στο «Κεντρικόν», παρουσία του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, των βουλευτών Γιάννη Λαμπρόπουλου, Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, αντιπεριφερειαρχών, του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, αντιδημάρχων, καθώς και μελών της τοπικής οργάνωσης.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόσο οι τρεις βουλευτές του νομού όσο και οι αυτοδιοικητικοί, απέστειλαν μήνυμα για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν.

«Προχωράμε ενωμένοι και είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές. Δεν τους ακούει κανένας γιατί τους ξέρει. Κυβέρνησαν πέντε χρόνια, δοκιμάστηκαν κι απέτυχαν», σύμφωνα με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Μίλτος Χρυσομάλλης ανέφερε ότι «οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες, κι αυτό γιατί υπάρχει η “τελευταία νάρκη” που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να απενεργοποιήσουμε: οι εκλογές της απλής αναλογικής. Και για να μην ξαναμπεί η χώρα σε περιπέτειες, το μήνυμα είναι ένα: η Νέα Δημοκρατία πρέπει να βγει από αυτές τις εκλογές αυτοδύναμη».

Ακολούθως, ο Περικλής Μαντάς υπογράμμισε επίσης τη σημασία των επερχόμενων εκλογών. Αναφερόμενος στην πορεία της παράταξης της Ν.Δ. μέχρι σήμερα, σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την παράταξη, και βεβαίως δεν αρκεί να το συζητάμε μεταξύ μας. Πρέπει ο καθένας να μεταλαμπαδεύσει αυτά τα μηνύματα μέχρι και τον τελευταίο πολίτη του κάθε χωριού. Ο αγώνας, όσο και να φαίνεται εύκολος, δεν είναι».

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εκτίμησε ότι, έχοντας ο ίδιος την εικόνα ολόκληρης της Πελοποννήσου, ο αγώνας θα είναι δύσκολος. «Χρειάζονται πάρα πολλοί άνθρωποι να προσπαθήσουν, ιδιαίτερα ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, προς την κατεύθυνση του να διασφαλίσει τα μεγαλύτερα δυνατά ποσοστά και προφανώς να φτάσει στην αυτοδυναμία. Διότι χωρίς αυτοδυναμία και αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα και κανένας συλλογικός φορέας δεν μπορεί να κυβερνηθεί, κι αυτό αποδεικνύεται από τα προβλήματα που έχουμε κι εμείς», σημείωσε. Για να συνεχίσει λέγοντας ότι θα πρέπει όλοι να στρέψουν το βλέμμα προς τις εθνικές εκλογές, καθώς αυτές αποτελούν το πρόκριμα για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου θα καθοριστεί το μέλλον των Περιφερειών και των μεγάλων Δήμων.

«Ο πρόεδρος να αποφασίσει κι εγώ θα πειθαρχήσω»

Επιστρέφοντας στο τοπικό κλίμα που είναι ήδη πολωμένο, με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για «ιδιοτέλειες» στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σε αντίφαση με προηγούμενες τοποθετήσεις του, σημείωσε ότι δεν αξιώνει τίποτε, αρκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει απόφαση με βάση τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα στην Καλαμάτα και την Πελοπόννησο.

Και σχολίασε: «Στα μεγάλα κόμματα, όπως είναι αυτό στο οποίο ανήκουμε, υπάρχουν και ιδιοτέλειες, κάποιοι πιστεύουν για τον εαυτό τους διάφορα πράγματα, κάποιοι θέλουν να είναι από ‘δω ή να είναι από εκεί. Αυτοί οι οποίοι έχουν υβρίσει δημόσια, μάλιστα, αυτός ιδιαίτερα, ο αντίπαλός μου, ο οποίος υβρίζει τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, γραπτά και προφορικά, τον Αντώνη Σαμαρά, γραπτά και προφορικά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τώρα, σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας. Δεν είναι θέμα δικό μου, και εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν αξιώνω τίποτα. Το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει είναι να μπορέσουμε την επόμενη ημέρα σε περιφερειακό επίπεδο να έχουμε τον πρώτο λόγο κι αυτό είναι σημαντικό.

Κλήθηκα σε δύσκολες εποχές, το 2006, με αγώνα, με διασπαστές, με υπονομευτές, κι έφερα το Δήμο Καλαμάτας για δεκατρία χρόνια στην παράταξη. Κλήθηκα το 2019, όταν οι συνθήκες ήταν δύσκολες και πάρα πολύ άσχημες, και πολλοί δεν πίστευαν σε αυτό τον αγώνα, κι έφερα το αποτέλεσμα το οποίο έφερα.

Προφανώς, ο πρόεδρος του κόμματος (σ.σ. Κυριάκος Μητσοτάκης) πρέπει να αποφασίσει για όλα αυτά κι εγώ θα πειθαρχήσω».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Καλαμάτας, ανέφερε από την πλευρά του ότι το έτος που διατρέχουμε είναι έτος προκλήσεων, κι αυτό γιατί η χώρα καλείται να υποστηρίξει την επιστροφή στην κανονικότητα, γιατρεύοντας τις πληγές που δημιουργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, σημείωσε ότι «ο κόσμος θα κληθεί να επιλέξει εάν θέλει η χώρα να κινείται σε δρόμους ασφάλειας και ανάπτυξης».

Της Χριστίνας Μανδρώνη