Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης: Κλειστό μέχρι και τον Απρίλιο τμήμα του δρόμου στον Ταΰγετο

Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης: Κλειστό μέχρι και τον Απρίλιο τμήμα του δρόμου στον Ταΰγετο

Σε ισχύ εξακολουθούν να βρίσκονται τα μέτρα της Αστυνομίας για τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, αντιολισθητικός αλυσίδες χρειάζονταν και χθες τα οχήματα σε συγκεκριμένα σημεία στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου.

Ο εν λόγω δρόμος απαιτεί την αυξημένη προσοχή όσων αποφασίζουν να τον χρησιμοποιήσουν, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κατολισθήσεων. Χθες, μάλιστα, αποφασίσθηκε η συνέχιση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τμήμα του εν λόγω δρόμου, λόγω και των έργων αποκατάστασης των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Με αλυσίδες
Με αποφάσεις των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, για λόγους ασφαλείας και προς το σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων, από το πρωί της Κυριακής τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα, από το 85,2ο χλμ. έως το 242,8ο χλμ. και από τον Κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτης έως το 45,53ο χλμ.

Επιπλέον, τα οχήματα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου της Αρκαδίας.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης από το 28ο χλμ. έως το 40ο χλμ.

Κλειστός μέχρι και τον Απρίλιο ο δρόμος από Ταΰγετο
Με απόφαση, δε, του Αστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας παρατείνονται έως τέλος Απριλίου τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον Ταΰγετο, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Αποκατάσταση κατολισθήσεων στην 82η ε.ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από χ/θ.24+000 έως όρια Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας».

Τα μέτρα αφορούν στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη χ/θ 24+450 έως τη χ/θ 25+950  του δρόμου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τον κοινοτικό δρόμο «Διπόταμο» (χ/θ 13+000) – Καρβέλι – Λαδά – ε.ο. Καλαμάτας – Σπάρτης.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στην απόφαση, οι παραβάτες της απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Φώτο αρχείου