Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμησε στα μανιάτικα καλντερίμια από το Εξωχώρι έως την Καρδαμύλη

Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμησε στα μανιάτικα καλντερίμια από το Εξωχώρι έως την Καρδαμύλη

Με σύμμαχο την ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» εξόρμησαν την περασμένη Κυριακή στη Δυτική – Μεσσηνιακή Μάνη για να περπατήσουν στα πετρόκτιστα καλντερίμια της.

Πρώτα επισκέφθηκαν το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Εξωχωρίου «Η Ανδρούβιστα», ενώ κατόπιν διάβηκαν τα μονοπάτια που συνέδεαν τα χωριά, θαυμάζοντας τα ιστορικά και εκκλησιαστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ξεκίνησαν την κυκλική διαδρομή των 12,8 χλμ. από Εξωχώρι – Χώρα – Άγιος Γεώργιο στην περιοχή Καλό Εξωχωρίου – Ι. Μονή Σωτήρος (14ου αιώνα) – Φαράγγι Βυρού – Ι. Μονή Λυκάκη (14ου – 16ου αιώνα) –  Αγία Σοφία (κατασκευής το 1630) – Καλντερίμι Πετροβουνίου – Καρδαμύλη.

Οι πεζοπόροι, απόλυτα ευχαριστημένοι, ευχαριστούν θερμά τον Σταύρο Ασημάκο, που για άλλη μια φορά τούς ξενάγησε στην περιοχή, καθώς και την ευγενική κυρία Μαρία Πατριαρχέα, την υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου, και την κυρία Άννα Μαυρογιαννέα, τη γυναίκα που τους άνοιξε την Αγία Σοφία, για να θαυμάσουν τις εξαιρετικές αγιογραφίες.

Οι ορειβάτες του «Ευκλή» έδωσαν ραντεβού για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, οπότε θα εξορμήσουν στο χιονισμένο Μαίναλο, για να περπατήσουν από τον Άνω Καρδαρά έως το Ροεινό.