Εγκαίνια γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κυπαρισσία και αγώνας για τη νίκη

Εγκαίνια γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην  Κυπαρισσία και αγώνας για τη νίκη

Παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση, έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής τα εγκαίνια των γραφείων της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κυπαρισσίας στην οδό Πονηροπούλου 54. Παρόντες, επίσης, ήταν ψηφοφόροι, μέλη και στελέχη του κόμματος από τις Ο.Μ. Τριφυλίας, την Κ.Ε. και τη Ν.Ε.

Ο συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κυπαρισσίας, Ηλίας Ηλιόπουλος, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους παρευρισκόμενους σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κύριο μοχλό αντίστασης απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα η οποία ισοπεδωτικά διαλύει υγεία, παιδεία, εργασιακά δικαιώματα, εργατικές κατακτήσεις και αλλοιώνει συνειδήσεις, ιδιαίτερα της νεολαίας. Εξαιτίας της πολιτικής αυτής μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού έχει φτωχοποιηθεί, μεγάλο μέρος του επιστημονικού προσωπικού έχει μεταναστεύσει σε ξένες χώρες. Για τη δημοκρατική αλλαγή και την απαλλαγή από ένα παρακράτος της μίζας και της παρακμής είναι αναγκαία όσο ποτέ η συνεργασία όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Χαρίτσης ανέφερε: «Το άνοιγμα το γραφείων δείχνει και σηματοδοτεί τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, τη γείωσή του στις τοπικές κοινωνίες, την επαφή μου με τον κόσμο τον οποίο θέλει να εκφράσει. Θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και για την παρουσία μας εδώ στην περιοχή, αλλά και σε όλο το νομό συνολικά. Και είναι μια εξέλιξη η οποία έρχεται στην πιο κρίσιμη στιγμή, γιατί βρισκόμαστε στο παρά πέντε, για να μην πω στο παρά ένα, των εκλογών. Και δεν είναι αυτές οι εκλογές όπως οι άλλες που έχουμε ζήσει. Θεωρώ ότι είναι η πιο κρίσιμη, η πιο ιστορική εκλογική μάχη απ’ όσες έχουμε δώσει, ακόμη κι από το 2015

[…] Έχουμε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τις πολύ επώδυνες συνέπειες μίας ακόμη κρίσης, που είναι η κρίση της ακρίβειας και του πληθωρισμού, έχουμε μια θεσμική κατρακύλα άνευ προηγουμένου που έχει δημιουργηθεί με τη γνωστή υπόθεση των υποκλοπών και απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί με όρους καθεστώτος.

[…] Έχουμε την υποχρέωση στις νέες γενιές να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα. Το σύστημα θα παίξει τα ρέστα του για να παραμείνει στην εξουσία. Εμείς, λοιπόν, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ έτοιμοι και πάρα πολύ δυναμικοί και πάρα πολύ αγωνιστικοί, αλλά και πάρα πολύ πειστικοί».

Ακολούθως κάλεσε να αγωνιστούν «όλοι μαζί για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία για να επιβιώσει και να μπορέσει να δει το μέλλον με αισιοδοξία. Δίπλα στον κόσμο, μαζί με την κοινωνία, ακούγοντας αγωνίες, ακούγοντας τα προβλήματα, παρουσιάζοντας τις προτάσεις μας, έτσι θα μπορέσουμε να νικήσουμε στις εκλογές και θα νικήσουμε, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό».

Το άνοιγμα των γραφείων χαιρέτισαν τα μέλη της Κ.Ε., η Στέλλα Καρλαύτη, οι Παναγιώτης Στέφανος, Χαρά Κιουρή και Μανώλης Μάκαρης (την Κυριακή ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας), και ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος φέρεται ως υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας.

Παρούσα ήταν και η υποψήφια Γιούλα Ζαχαροπούλου.