Ένας Καλαματιανός σώζει ζωές ανάμεσα στα χαλάσματα στην Τουρκία

Ένας Καλαματιανός σώζει ζωές  ανάμεσα στα χαλάσματα στην Τουρκία

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ οι οποίοι επιχειρούν στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι σεισμοί που χτύπησαν την Τουρκία και τη Συρία.

Τις τελευταίες ώρες οι Έλληνες πυροσβέστες ξεπερνούν τον εαυτό τους, αφού πλέον γνωρίζουν ότι κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να αποβεί μοιραίο για μια ανθρώπινη ζωή, όπως έγινε με ένα 7χρονο κορίτσι στην πόλη Χατάι.
Ενώ ήταν θαμμένο σε βάθος 6 μέτρων, υπήρχε επικοινωνία και ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσής της, η μικρή δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Ωστόσο, οι Έλληνες πυροσβέστες, παρά την απογοήτευση της στιγμής, δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανή την 6χρονη αδερφή της, ακόμα έναν 50χρονο πατέρα, μέλος τετραμελούς οικογένειας, διασώσεις που συγκλόνισαν και έδειξαν ότι μπορεί ακόμα κάτω από τα συντρίμμια να υπάρχει ζωή, αν και έχουν περάσει τόσες ώρες από τη στιγμή του σεισμού.

Ο Καλαματιανός Κωνσταντίνος Νίκας
Ανάμεσα στα 21 μέλη της αποστολής της ΕΜΑΚ που επιχειρεί τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία είναι και ο πυραγός Κωνσταντίνος Νίκας, με καταγωγή από την Καλαμάτα, γιος του επίσης πυροσβέστη στρατηγού Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος στους σεισμούς του Αιγίου είχε συγκλονίσει με τη διάσωση του μικρού Ανδρέα.
Π.Μπ.